Bewoners met dementie breien een mega-wintersjaal voor om hun huis

13 december 2022 om 20:30 • Aangepast 14 december 2022 om 09:00
nl
Terwijl het buiten vriest dat het kraakt, zitten de bewoners en zorgmedewerkers van Gastenhuis Etten-Leur er binnen warmpjes bij. Zeker nu ze hun woonruimte hebben ingepakt met een warme sjaal.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Om dit voor elkaar te krijgen hebben ze met elkaar ruim een jaar gebreid aan een sjaal van meer dan honderd meter lang. Niet alleen de bewoners maar ook hun familieleden, zorgmedewerkers en buren deden mee.

Gastenhuis Etten-Leur is een kleinschalig thuis voor mensen met dementie. Dinsdag kreeg het huis de bonte winterdas voor het eerst om. De sjaal staat symbool voor de warmte die de bewoners en zorgmedewerkers met elkaar en de omgeving delen.

"Ik zie de das als een omarming van de warmte die wij hier krijgen."

Ook bewoonster Conny van Arendonk breide de afgelopen maanden mee: “We zijn er druk mee geweest, het was een leuk project. We hebben zelfs nog mensen leren breien. Dat geeft een gevoel van verbondenheid. Ik zie de das als een omarming van de warmte die wij hier krijgen.”

Het Gastenhuis in Etten-Leur wil bewoners met dementie stimuleren om zo lang mogelijk zelfstandig actief te bezig te blijven in de samenleving. Het wintersjaalproject is hier een voorbeeld van. “Ik ben zo blij dat we het hebben gehaald. Uit ervaring weet ik dat dit een enorm positief effect heeft voor de toekomst. De mensen hebben het hier nog heel lang over. Meedoen en van betekenis zijn, dat is wat we hiermee hopen te bereiken”, aldus zorgmedewerker Anjes Oomens.

De lange sjaal 'omarmt' het Gastenhuis (foto: Erik Peeters)
De lange sjaal 'omarmt' het Gastenhuis (foto: Erik Peeters)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!