Video

Explosieve stof gevonden: huis in Eindhoven ontruimd

14 december 2022 om 14:08 • Aangepast 21 december 2022 om 16:56
nl
In een huis aan de Jan van Goyenstraat in Eindhoven is woensdagmiddag een explosieve stof gevonden. Volgens de politie gaat het om chemische stoffen en een explosieve stof. Het huis is ontruimd.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

In een slaapkamer op de eerste etage van het huis zouden een aantal flacons, kannen en bekers staan met daarin verschillende vloeistoffen. Een van die vloeistoffen zou onstabiel zijn en onder bepaalde omstandigheden explosief.

De politie werd hierover getipt en nam een kijkje. Uiteindelijk is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgetrommeld om de stof te onderzoeken. Deze mensen waren toch nog in de buurt, na een melding over een verdachte stof in Son en Breugel eerder op de dag. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) besloot het huis te ontruimen.

"Het lijkt zo uit een lab te komen", aldus een woordvoerder van de politie. "Alles was heel erg goed verpakt. Daarom was er geen direct gevaar voor de buurt."

Negen dozen met chemische stoffen
De explosieve stof is door de EOD meegenomen en tot ontploffing gebracht op de Oirschotseheide. De brandweer heeft negen dozen met chemische stoffen uit de woning gehaald.

Volgens buurtbewoners woont er nu een vrouw en was er niet eerder overlast.

Bewoonster niet aangehouden
De vrouw was thuis toen de politie een kijkje kwam nemen. Ze is niet aangehouden, onderzoek moet uitwijzen van wie de gevaarlijke stoffen zijn.

Buurtbewoners zeggen geen overlast te hebben gehad van de vrouw, al zetten ze de laatste tijd wel vraagtekens bij de vele jonge mannen die er over de vloer kwamen.

Foto: Noël van Hooft.
Foto: Noël van Hooft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!