Liveblog

112-nieuws: lange files op de snelwegen • aanhanger vrachtwagen gekanteld

15 december 2022 om 12:05 • Aangepast 23 december 2022 om 10:23
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.20

Brand in Zevenbergen duurt nog even

Dit liveblog is gesloten.
De brandweer is naar verwachting nog uren aan het blussen. De brand is nog niet onder controle. Tijdens het blussen kan er nog rookoverlast zijn.

19.11

Brand in vier loodsen

Aan de Huizersdijk in Zevenbergen is donderdagavond rond tien voor halfzeven brand uitgebroken in vier loodsen. De brandweer is met meerdere bluswagens ter plaatse. Er is een NL Alert in de regio verstuurd: bewoners moeten ramen en deuren gesloten en de ventilatie uitschakelen.

LEES OOK: Grote uitslaande brand in vier loodsen in Zevenbergen

17.53

Voor de derde keer raak op de A58

Voor de derde keer deze avond is het file op de A58, ditmaal vanuit Tilburg richting Breda. De linkerrijstrook bij Tilburg is dicht. Het verkeer moet rekening houden met ruim een half uur vertraging.

16.42

Ellende op de Brabantse snelwegen

Het is een drukke avondspits en het zit niet mee op de Brabantse snelwegen. Door een ongeluk staat er 11 kilometer file op de A59 in de richting Den Bosch tussen knooppunten Zonzeel en Hooipolder. Ook op de A58 is het opnieuw raak vanavond: richting Breda staat bij De Stok nu bijna 14 kilometer. De rechterrijstrook is dicht vanwege een vrachtwagen die motorpech heeft.

16.20

A58 is weer vrij

Wachten op privacy instellingen...

15.48 - Ongeluk op de A58, rechterrijstrook dicht
O
p de A58 van Breda naar Tilburg is tussen knooppunt Galder en knooppunt Sint Annabosch een ongeluk gebeurd. De rechterrijstrook is daarom gesloten. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd, maar de file richting Tilburg is bijna zes kilometer lang en daarmee goed voor een halfuur vertraging.

15.17

Beelden ruziezoekers Hapert gedeeld

De politie heeft beelden gedeeld van vier jongens die afgelopen juni geweld pleegden in Hapert. Na een avondje kermis zocht het groepje 's nachts ruzie met drie andere jongens. Ze bespuugden de auto waarin de jongens weg wilden rijden. Toen de slachtoffers uitstapten, kregen ze klappen van het groepje. Daarna ontstond er een gevecht. De politie heeft beelden van de vechtpartij en zoekt getuigen.

Wachten op privacy instellingen...
15.02

Bestuurder aangehouden en vastgezet

Wachten op privacy instellingen...
14.17

Aanhanger vrachtwagen gekanteld op N65

Op de kruising tussen de N65 en Heusdensebaan bij Biezenmortel is de aanhanger van een vrachtwagen gekanteld. Dat gebeurde in de bocht. De container op de aanhanger viel van de vrachtwagen af en belandde op de zijkant tegen een verkeerslicht. Het wegdek is beschadigd, de afritten van de N65 naar Biezenmortel zijn afgesloten. Niemand is gewond geraakt.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
14.00

Vrouw deed zich voor als neuroloog

De politie heeft maandag een 55-jarige vrouw aangehouden voor oplichting en identiteitsfraude. Ze werd opgepakt in een huis aan de Menno van Coehoornstraat in Breda. Meerdere mensen hebben aangifte tegen de vrouw gedaan, omdat ze door haar waren opgelicht. Ze zou onder meer op datingsites contact hebben gezocht met verschillende mannen, van wie ze geld wist af te troggelen. Ze deed zich ook voor als neuroloog, terwijl ze geen opleiding had.

LEES OOK: Vrouw deed zich voor als neuroloog en lichtte mannen op via datingsites

12.52

Vuurwerk naar agente gegooid

Een 18-jarige Tilburger is woensdag aangehouden omdat hij zaterdag in Tilburg illegaal vuurwerk gooide naar een agent. Dit deed hij in de drukte die ontstond na het bekijken van de WK-voetbalwedstrijd Marokko-Kroatië. Na de WK-wedstrijd Marokko-Kroatië was het druk in het centrum van Tilburg. Voornamelijk met vrolijk feestende supporters, maar ook met mensen die zich niet aan de regels hielden. Mensen hingen onder meer aan verkeersborden en zaten op auto’s.

LEES OOK: Illegaal vuurwerk naar agente gegooid: man (18) vast

12.07

Problemen op spoor

Vanwege een seinstoring rijden er sinds het middaguur veel minder treinen tussen Tilburg en Breda. De NS vreest dat de problemen niet voor kwart over twee 's middags zijn opgelost.

12.03

Diesel gestolen uit trucks, hijskranen en tractoren

Aan de Gastelseweg in Kruisland is afgelopen nacht diesel uit vrachtwagens, hijskranen en tractoren gestolen. De politie vraagt mensen die iets verdacht hebben gezien of gehoord of camerabeelden hebben contact op te nemen.

Wachten op privacy instellingen...
11.44

Motorscooterrijder tot stoppen gedwongen en aangehouden

De bestuurder van een motorscooter is afgelopen nacht na een politieachtervolging tot stoppen gedwongen en aangehouden in Heesch. De bestuurder negeerde een stopteken van een agent. De kentekenplaten op de motorscooter bleken vals en gestolen, de bestuurder reed zonder rijbewijs en was vermoedelijk onder invloed van drugs. De verdachte is vastgezet en de motorscooter werd in beslag genomen.

Wachten op privacy instellingen...
11.36

Bestuurder gestrande bestelbus bekeurd

Een chauffeur van een bestelbus is vanochtend bekeurd op de A67 bij Someren. Hij vervoerde spullen, terwijl hij daar geen vergunning voor had. Dit kwam aan het licht toen de bestelbus op de A67 strandde.

Wachten op privacy instellingen...
10.37

Gewonde bij ongeluk Oss

Bij een ongeluk in de Hazenkamplaan in Oss, op de kruising met de Kleinussenstraat, is vanochtend iemand gewond geraakt. "Onduidelijk is wat er gebeurd is", laat een 112-correspondent weten. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Na de aanrijding in Oss werden politie en brandweer gealarmeerd (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Na de aanrijding in Oss werden politie en brandweer gealarmeerd (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
10.17

Brand in huis in Helenaveen

In een huis aan de Oude Peelstraat in Helenaveen is vanochtend brand uitgebroken. Het vuur wou hebben gewoed in het plafond bij de kachel. Het huis heeft rook- en waterschade opgelopen en schade aan het plafond. Er is niemand gewond geraakt.

Vanwege de brand in Helenaveen werd de brandweer opgeroepen (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Vanwege de brand in Helenaveen werd de brandweer opgeroepen (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
10.07

Ongeluk op A58

De rechterrijstrook van de A58 van Eindhoven richting Tilburg was donderdagochtend korte tijd afgesloten na een ongeluk bij Moergestel. Rond tien uur stond er vijf kilometer file vanaf Best, goed voor een klein kwartier vertraging.

09.35

Autobrand Berghem

Op de oprit van een huis aan de straat Rijf in Berghem vatte vanochtend rond negen uur een BMW vlam. De brandweer heeft de auto geblust. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Een man probeerde voor de brandweer aankwam de auto zelf te blussen, maar hij werd niet goed van de rook. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel.

Hoe de auto vlam kon vatten, wordt onderzocht (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Hoe de auto vlam kon vatten, wordt onderzocht (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
09.02

Schoorsteenbrand Lithoijen

Bij een huis aan de Steegeindstraat in Lithoijen woedde vanochtend een schoorsteenbrand. Vier brandweerauto’s kwamen naar de straat om het vuur te blussen.

08.31

Rijstrook A2 dicht bij Veghel

De linkerrijstrook van de A2 van Utrecht richting Den Bosch werd donderdagochtend afgesloten na een ongeluk bij de afrit Veghel. Dit leidde rond halfnegen tot een vijf kilometer lange file vanaf knooppunt Empel. Om kwart voor negen 's ochtends werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

08.18

Ongeluk op A58

De linkerrijstrook van de A58 van Bergen op Zoom richting Breda werd donderdagochtend afgesloten na een ongeluk bij Etten-Leur. Dit leidde rond acht uur tot een acht kilometer lange file vanaf Rucphen, goed voor ruim een halfuur vertraging. Om halfnegen 's ochtends werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

01.57

Brand in Standdaarbuiten

Op een terrein aan de Molendijk in Standdaarbuiten woedde afgelopen nacht brand. "Er zou een camper in brand hebben gestaan, vermoedelijk naast een stal", laat een 112-correspondent weten. De brandweer schaalde uit voorzorg op, maar de brand was snel onder controle. Volgens een omstander zouden op het terrein krakers wonen. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De brandweer had de brand aan de Molendijk in Standdaarbuiten snel onder controle (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De brandweer had de brand aan de Molendijk in Standdaarbuiten snel onder controle (foto: Christian Traets/SQ Vision).
00.02

Vrouw springt voor auto's in Schijndel

De politie heeft gisteravond de GGZ-crisisdienst ingeschakeld voor een 30-jarige vrouw. Zij sprong in Schijndel tot schrik van voorbijgangers voor auto's en ging op de weg liggen.

Wachten op privacy instellingen...
23.27

Brand in villa Breda

In een villa aan de Ginnekenweg in Breda brak gisteravond rond kwart over tien brand uit. In de woonkamer sloopte de brandweer bij de open haard het plafond. Aan de buitenkant werd een hoogwerker opgesteld en vanaf daar was de brandweer bij de schoorsteen bezig. Vermoedelijk is de brand ontstaan bij de open haard, tussen twee etages in.

De brandweer bij de schoorsteen van de villa aan de Ginnekenweg in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer bij de schoorsteen van de villa aan de Ginnekenweg in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
22.22

Gewonde bij botsing Geldrop

Bij een botsing op de Mierloseweg in Geldrop, waarbij gisteravond een auto en een bestelbus betrokken waren, is een van de bestuurders gewond geraakt. Dit slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. De aanrijding vond plaats rond kwart voor acht, op het moment dat de automobilist van de parallelweg kwam. "De auto vloog door de klap over de weg en kwam aan de andere kant tot stilstand, bij de bushalte", laat een 112-correspondent weten.

De aanrijding vond plaats op de Mierloseweg in Geldrop (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De aanrijding vond plaats op de Mierloseweg in Geldrop (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!