Dieven stelen kerstversiering uit tuinen: 'Waarom doe je zoiets?'

15 december 2022 om 07:01 • Aangepast 22 december 2022 om 13:28
nl
In de stadsdelen Maaspoort en Hintham in Den Bosch is op verschillende plekken kerstversiering uit tuinen van huizen gestolen. Gedupeerden zijn verbaasd. "Dit slaat nergens op."
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

“We hadden een hertje en twee lantaarns in de tuin staan”, vertelt Johan Alders aan Dtv Nieuws. De voortuin van Johan en zijn vrouw staat al jaren vol kerstversiering. Dit levert veel leuke reacties op van voorbijgangers. Maar kort geleden merkte de overbuurvrouw dat er iets ontbrak.

"Toen ik de stekker in het stopcontact deed, zag ik dat de kerstman was meegenomen."

Ook bij de familie Köhler is de kerstversiering niet meer compleet. Bij thuiskomst van een weekendje weg leek in eerste instantie alles nog aanwezig, maar bij een tweede blik op de tuin bleek dat niet het geval.

“Ik deed de stekkers in het stopcontact en toen zag ik dat ze de kerstman hadden meegenomen”, zegt Amanda Köhler. “Het slaat nergens op. Het is hartstikke goedkoop, niets bijzonders.” Ze begrijpt dan ook niet waarom iemand de kerstversiering zou stelen. “Misschien is iemand wel heel energiebewust en heeft hij of zij gedacht: ik haal het weg, dat scheelt weer stroom’”, lacht ze.

"Het gaat qua geld om bijna niks."

Het is nog niet duidelijk wie de versiering uit de tuinen haalde. Maar de bewoners zijn niet van plan aangifte te doen. “Het gaat qua geld om bijna niks”, legt Amanda uit. “De politie gaat hier niets mee doen, denk ik.” Ook Johan ziet het niet zo zitten. “Dan voel je jezelf wel een beetje zielig, om aangifte te gaan doen vanwege een gestolen hertje en twee lantaarns.”

Ondanks dat de gedupeerden de kerstversiering gewoon weer vervangen, wordt er wel extra nagedacht bij het neerzetten van nieuwe spullen. “Ik heb gelukkig een nieuwe opblaasbare kerstman gevonden, vertelt Amanda. "Maar ik durf hem eigenlijk niet meer neer te zetten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!