Jongen (9) vindt vuurwerk tijdens het spelen en raakt zwaargewond

17 december 2022 om 17:18 • Aangepast 19 december 2022 om 09:06
nl
Een 9-jarige jongen is zaterdag zwaargewond geraakt bij een ongeluk met vuurwerk in Oss. Volgens de politie was de jongen met zijn broertje buiten aan het spelen in de Van Veldekestraat toen ze vuurwerk vonden. Er werd wat mee gespeeld waarop het vuurwerk in de handen van de jongen is afgegaan. Hij is ernstig gewond geraakt.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Volgens de politie is geen sprake van een strafbaar feit maar van een noodlottig ongeval met zeer ernstig letsel. Ze doet vanwege de privacy van de jongen verder geen uitspraken over zijn verwondingen. De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens een woordvoerster van de politie vielen er verder geen gewonden. Het is volgens haar niet meer te achterhalen om wat voor vuurwerk het ging. "Maar we kunnen wel spreken van zwaar vuurwerk."

'Oorlogsgebied'
De Van Veldekestraat is een straat met enkel woningen en ligt vlakbij Winkelcentrum De Ruwert. Een buurtbewoner vertelde zaterdagavond dat het soms wel een oorlogsgebied lijkt in de straat, vanwege al het vuurwerk dat in de buurt wordt afgestoken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!