Liveblog

112-nieuws: stroomstoring tienduizend adressen • schade door zolderbrand

19 december 2022 om 22:14 • Aangepast 20 december 2022 om 10:51
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.58

Dit liveblog is gesloten

22.09

Veel schade na brand in zolder

In een huis aan de Eduard Douwes Dekkerdreef in Goirle is brand uitgebroken. De brand ontstond op de zolder, door een elektrische kachel. Bewoners ontdekten de brand en schakelden de hulpdiensten in. De schade is groot. De bewoners kunnen hun huis vanavond niet meer in, door de rook- en waterschade.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
21.33

Stroomstoring in groot deel West-Brabant

In een groot deel van het westen van onze provincie was een grote stroomstoring. Postcodes in onder meer Breda, Etten-Leur, Hoeven, Oudenbosch, Rijsbergen, Rucphen, Sprundel, Wernhout, Sint Willebrord en Zundert werden getroffen. Het gaat in totaal om 2113 postcodes, dat zijn meer dan tienduizend adressen. Op veel plekken is de storing rond negen uur verholpen. Enexis verwacht dat de storing rond kwart over elf volledig verholpen is.

20.24

Vier gewonden na ongeluk

In Goirle zijn maandagavond twee auto's tegen elkaar gebotst. Vier mensen raakten gewond bij het ongeluk. Twee mensen zijn ter plekke behandeld door het ambulancepersoneel. De andere twee zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
16.51

Bestuurder onder invloed van drugs

De politie heeft een bestuurder in Oss stilgezet omdat hij door rood reed. Hij bleek onder invloed van alcohol en harddrugs en had geen rijbewijs.

Wachten op privacy instellingen...
16.50

Mannen opgepakt na drugsactie

Een arrestatieteam heeft maandagochtend twee Eindhovenaren opgepakt, in verband met een groot drugsonderzoek. Dit is het vervolg op een grote drugsactie vorige maand, toen de politie tientallen invallen deed. Bij het onderzoek werden ruim duizend agenten ingezet.

LEES OOK: Twee mannen opgepakt in verband met groot drugsonderzoek

16.21

Man (25) mishandelt agent na aanhouding

Een 25-jarige man uit Berkel-Enschot heeft zondag een politieagent mishandeld. Dat deed hij omdat hij werd aangehouden voor drugsbezit en in de cel werd gezet. De agent liep een schram bij zijn wenkbrauwen op.

LEES OOK: Man (25) mishandelt agent tijdens aanhouding voor drugsbezit

14.59

Hennepkwekerij in Oosterhout

De politie heeft maandagochtend in een huis aan de Krommebeend in Oosterhout een hennepkwekerij met 160 planten en 1360 stekken gevonden. Het huis werd onderverhuurd, maar was blijkbaar onbewoond. Op het moment van de inval was er ook niemand aanwezig. De burgemeester heeft het huis nu voor drie maanden gesloten.

Wachten op privacy instellingen...
13.34

Vaten ontdekt na vreemde geur

In een loods aan de Corridor in Veghel zijn 22 vaten van 1000 liter gevonden met verdachte inhoud. Het is nog niet duidelijk wat er precies in zit. Omdat er een vreemde geur hing, is de brandweer erbij gehaald om metingen te doen. Ook de douane is aanwezig.

Inmiddels mogen agenten de loods in om onderzoek te doen. Een voorlichter van de politie bevestigt dat er iets is gevonden, maar kan nog niet zeggen wat er in de vaten zat.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
12.26

Frontale botsing in Beugen

Twee auto's zijn frontaal op elkaar gebotst op de provinciale weg in Beugen. Door de klap belandde een van de auto's vervolgens tegen een boom. De bestuurder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto is ter plekke gecontroleerd. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk precies kon gebeuren.

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
10.50

Bandenprikker in Etten-Leur

In Etten-Leur zijn de afgelopen drie weken bij zeker twintig auto's banden lek gestoken. De politie waarschuwt bewoners nu voor de bandenprikker, die vooral na 22.00 uur actief zou zijn. Agenten gaan de komende tijd extra surveilleren, maar vraagt inwoners ook om extra op te letten. Ook hoopt de politie dat de prikker misschien op camerabeelden te zien is. De schade loopt in sommige gevallen op tot een paarhonderd euro.

Foto: Collin Beijk
Foto: Collin Beijk
Foto: Collin Beijk
Foto: Collin Beijk
10.35

Spoedreparatie A27

Door een spoedreparatie op de Merwedebrug, is op de A27 richting Breda de rechterrijstrook dicht. Verkeer moet daar rekening houden met zeker een half uur vertraging.

09.25

Boetes bij fietslichtcontrole

Wachten op privacy instellingen...
08.24

Kettingbotsing met 4 auto's in Sint Hubert

Vier auto's zijn op elkaar gebotst op de Wanroijsesweg in Sint Hubert. De inzittenden zijn ter plekke gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Door het ongeluk liep het verkeer in de straat flink vast. Twee van de auto's moesten worden weggetakeld.

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
07.35

Rijstrook A2 dicht na ongeluk

De rechterrijstrook van de A2 van Den Bosch richting Eindhoven is rond zeven uur vanochtend afgesloten bij Best-West na een ongeluk. Dit leidde rond halfacht tot een elf kilometer lange file vanaf Vught, goed voor ruim een halfuur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
07.10

Problemen op spoor

Een uur lang waren er vanochtend problemen op het spoor tussen Breda en Roosendaal vanwege een defecte trein. Rond halfacht reden de treinen op dit traject weer volgens schema.

06.24

Kapotte vrachtwagen op A27

De rechterrijstrook van de A27 van Utrecht richting Breda werd vanochtend rond kwart over zes afgesloten bij Nieuwendijk. Daar stond een vrachtwagen met pech. De afsluiting leidde rond halfzeven tot zes kilometer file vanaf Gorinchem, goed voor twintig minuten vertraging. Rond kwart over 8 was de weg weer vrij.

06.16

Auto van de weg in Aarle-Rixtel

Een auto is vanochtend van de weg geraakt op de Broekdalerbaan in Aarle-Rixtel. De auto schoof van het talud en belandde op het dak. De automobilist, die kwam uit de richting Beek en Donk en richting Helmond reed, kon op eigen kracht uit de auto komen. Hij is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hoe de man van de weg kon raken, wordt onderzocht. Het verkeer wordt door de politie om de plaats van het ongeluk geleid.

De auto schoof van de Broekdalerbaan in Aarle-Rixtel en eindigde op het dak (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De auto schoof van de Broekdalerbaan in Aarle-Rixtel en eindigde op het dak (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
04.25

Code oranje opgeheven

Code oranje, in verband met de gladheid, is sinds kwart over vier afgelopen nacht niet langer van kracht in Brabant Ook in de provincies Zeeland. In Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland is de waarschuwing bijgesteld naar code geel. Het KNMI kondigde gisterochtend code oranje af omdat het verraderlijk glad werd als gevolg van regen die viel op een bevroren ondergrond.

22.47

Valpartij op glad Havenplein in Helmond

Op het Havenplein in Helmond zijn gisteravond meerdere mensen ten val gekomen door de gladheid. Ook vonden diverse aanrijdingen plaats. Daarbij raakte iemand zodanig gewond dat behandeling in een ziekenhuis nodig was.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
22.35

Ongelukken op N69 door extreme gladheid

Op de N69 tussen Dommelen en Valkenswaard slipten gisteravond twee auto's. Ze kwamen daarna aan de andere kant van de weg tegen een vangrail terecht. Ook de bestuurder van een andere auto overkwam dit. Een vrouw raakte gewond. Zij werd naar een ziekenhuis gebracht. De weg werd aan beide zijden tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

LEES OOK: Meldkamer politie overbelast: het regent ongelukken door gladheid

Twee van de drie wagens die op de N69 slipten (foto: Rico Vogels SQ Vision).
Twee van de drie wagens die op de N69 slipten (foto: Rico Vogels SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!