RKC Waalwijk versterkt zich met Mats Seuntjens

19 december 2022 om 16:44 • Aangepast 27 december 2022 om 16:18
nl
RKC Waalwijk heeft zich versterkt met Mats Seuntjens uit Breda. De 30-jarige aanvaller kwam uit voor Fortuna Sittard. Hij heeft er zijn contract, dat tot het einde van dit seizoen liep, per direct laten ontbinden. RKC heeft de oud-speler van onder meer NAC Breda voor de rest van dit seizoen vastgelegd.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Frank Mosselveld, algemeen directeur RKC Waalwijk, laat weten blij te zijn met de versterking. "Mede door een aantal blessures binnen de selectie zijn we ons de afgelopen weken gaan oriënteren op aanvallende versterking. We zijn verheugd dat Mats voor ons gekozen heeft op basis van onze visie op het voetballen én hoe wij binnen RKC Waalwijk werken. Mats heeft specifieke kwaliteiten, kan op meerdere posities uit de voeten en is bovenal direct inzetbaar."

Volgens Sjoerd Ars, de technisch manager van Fortuna, was de chemie tussen Seuntjens en de Sittardse club uitgewerkt. "We hebben daarom de afgelopen periode meermaals met elkaar gesproken en zien dit als beste oplossing voor beide partijen", laat Ars weten. "Hiermee creëren wij financiële ruimte voor versterkingen en heeft Mats de mogelijkheid zijn carrière ergens anders vorm te geven."

De aanvaller was bezig aan zijn derde seizoen in Limburgse dienst. De afgelopen twee jaar maakte Mats Seuntjens, broer van Ralf, vijftien doelpunten in de Eredivisie. Seuntjens, die ook uitkwam voor AZ, was aanvoerder van Fortuna Sittard.

"Er waren pieken en dalen, maar ik kijk met een tevreden gevoel terug op de afgelopen twee jaar", aldus Seuntjens. Fortuna Sittard begon de competitie, ondanks de stuntaankoop van de Turkse topspits Burak Yilmaz , slecht en is inmiddels twaalfde.

RKC verstaat de kunst ervaren spelers aan te trekken en goed in te passen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!