Cody Gakpo staat in de in top tien van mooiste treffers WK voetbal

20 december 2022 om 11:39 • Aangepast 27 december 2022 om 15:22
nl
Cody Gakpo kan het Nederlands elftal toch nog aan een ‘prijs’ helpen. Eén van de drie treffers die de PSV’er maakte tijdens het WK in Qatar, is genomineerd voor het mooiste doelpunt van het toernooi. Het publiek kan nog tot donderdagavond laat stemmen via de site van de FIFA, de wereldvoetbalbond.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

Gakpo dingt mee met zijn doelpunt tegen Ecuador. De PSV'er opende in de tweede groepswedstrijd van Oranje de score op aangeven van Davy Klaassen. Gakpo joeg de bal met links hard in de korte hoek. Het was overigens niet voldoende voor een overwinning: het duel met Ecuador eindigde in 1-1.

Gakpo’s treffer is het enige doelpunt van Oranje dat kandidaat is. De 1-0 tegen Verenigde Staten, die tot stand kwam na twintig balcontacten en veel waardering oogstte, haalde de laatste tien niet.

Bij de top tien zitten wel drie Braziliaanse goals. Argentinië is met één doelpunt kanshebber. Dat land heeft echter al wel het wereldkampioenschap behaald. Verder werd Lionel Messi uitgeroepen tot beste speler van het toernooi, kreeg Enzo Fernández de titel van grootste talent en ontving Emiliano Martínez de Gouden Handschoen als beste keeper van het toernooi.

Het stemmen op hét doelpunt van het WK kan op de site van de FIFA.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.