Kai wilde een week op Schiphol slapen, maar die droom ging niet door

21 december 2022 om 17:33 • Aangepast 28 december 2022 om 16:44
nl
Kai Bodewitz uit Eindhoven en zijn Zwitserse vriend Sebastian Vonmoos die een week lang op Schiphol probeerden te slapen, zijn afgelopen dagen ontmaskerd door de Koninklijke Marechaussee. Het duo deelde hun poging in verschillende afleveringen op TikTok en Instagram. De afloop van hun avontuur hielden ze na de zevende aflevering nog steeds geheim. Nu blijkt dat de marechaussee na een tip van een beveiligingsmedewerker Kai en zijn vriend uit de zone achter de douane hebben gezet.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De Eindhovense cabaretier Kai Bodewitz (22) en zijn metgezel Sebastiaan (23) vonden het een enorme uitdaging om zeven dagen en nachten achter de zone bij douane op Schiphol door te brengen. De stunt van het duo begon met een retourtje Dublin. Op de terugreis belandde het duo in het niemandsland achter de Nederlandse douane. En dat was ook de bedoeling van Kai en Sebastiaan.

Met hun actie wilde het duo namelijk het probleem van huisvesting voor jongeren aan de kaak stellen. "Waar kunnen jongeren nog wonen? Het is onbetaalbaar geworden. Als je nergens meer kunt wonen, moet je wel creatief worden", vertelde Kai aan het begin van hun actie.

Kai en Sebastiaan begonnen goed voorbereid aan hun avontuur om onder de radar te blijven. Met goed bestudeerde plattegronden, de nodige verstopplekken en voldoende eten, dachten ze het avontuur in de zogenaamde airside tot een goede einde te brengen.

Hun belevenissen werden gretig gedeeld op Instagram en TikTok.Na een tip van een beveiligingsmedewerker maakte de marechaussee een einde aan het tijdelijk onderdak van Kai en Sebastiaan. Hoe dat in zijn werk ging, kun je zien op TikTok en Instagram.

LEES OOK:
Kai probeerde een week op Schiphol te slapen: 'Ik ben helemaal gesloopt'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!