Video

Buurt in shock na enorme explosie in Roosendaal: 'Alles trilde'

21 december 2022 om 23:31 • Aangepast 29 december 2022 om 14:50
nl
Buren van het huis aan de Genestetlaan in Roosendaal zijn enorm geschrokken, nadat er woensdagavond een grote explosie was. De klap blies de voor- en achtergevel van een huis op de hoek eruit. "Alles trilde, ik ben meteen naar buiten gegaan."

De melding van de explosie kwam kort voor tien uur binnen bij de 112-meldkamer. Een overbuurvrouw staat buiten te kijken en is geschokt door wat er is gebeurd. "Ik stond op het punt om naar bed te gaan", vertelt ze. "Ik hoorde een enorme knal. De rolluiken trilden ervan. Toen ben ik meteen naar buiten gegaan en ik zag dat de hele pui eruit lag."

Van het huis is niets meer over: de straat voor en de achtertuin van het huis liggen bezaaid met brokstukken en kozijnen. Een auto die voor het huis is geparkeerd, heeft schade.

De woning naast het verwoeste huis, heeft ook schade. Het stond leeg, een gezin met jonge kinderen zou er binnen nu en een paar dagen intrekken.

"Het is een heel aardige, vriendelijke man."

Volgens de buurvrouw woont er een alleenstaande man in de woning, dat een huurhuis van de woningbouwstichting is. "Ik ken hem goed. Het is een aardige, vriendelijke man", vertelt ze.

De man woont al zeker twintig jaar in de buurt. Hij is ter plaatse behandeld aan brandwonden en daarna naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht, zeggen buurtbewoners.

De explosie ontstond door gasflessen, meldde de brandweer woensdagavond. Die moeten eerst leeg, voordat de brandweer naar binnen gaat. De Veiligheidsregio meldde een halfuur na de eerste melding over de explosie dat het sein brand meester was gegeven.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Erik Peeters.
Foto: Erik Peeters.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone