Sarah (26) neemt bakkerij over: ‘Juist om energierekening te betalen'
In het centrum van Roosendaal zit lunchroom Bij Saar, waar Sarah zo’n anderhalf jaar geleden mee is gestart. “Toen wist ik al dat ik er in de toekomst een aparte bakkerij bij wilde", vertelt ze aan ZuidWest TV. De bakkerij die bij haar lunchroom zat was namelijk aan de kleine kant. “Die was zo’n dertig vierkante meter. Het ging wel, maar meer ruimte was wel gewenst.”
"Ik wil zonnepanelen leggen om de energierekening te dempen."
Toen de energieprijzen het afgelopen jaar zo stegen, werd een groter pand nog belangrijker voor Sarah. “Dit keer niet vanwege de ruimte, maar omdat ik zonnepanelen wilde leggen om de energierekening te dempen. Op het dak van mijn lunchroom gaat dat helaas niet.” En dus kwam ze bij bakkerij Croonen terecht. “Daar kan ik er zoveel leggen, dat ik me veel minder zorgen hoef te maken om die energierekening.”
De overname ging heel snel. “Ineens was Sinterklaas voorbij en kon ik het pand overnemen. In een paar dagen tijd hebben we de boel verhuisd en ingericht. Sinds 16 december zijn we weer open voor klanten.” Nog een voordeel is dat ze door de verhuizing haar lunchroom uit kon breiden. “Ik kan daar dus meer mensen ontvangen en in de bakkerij meer brood maken. Het is echt heel fijn werken zo.”
‘s Ochtends vroeg haalt Sarah het versgebakken brood op bij de bakkerij aan de Hulsdonksestraat, die ze vervolgens naar haar lunchroom aan de Nieuwe Markt brengt. In haar bakkerij verkoopt ze een deel van het assortiment van bakker Croonen, maar ze heeft ook nieuwe broden, zoals desembroden, aan het assortiment toegevoegd. “En Gerard Croonen helpt ons nog wel eens mee. Hij leert ons zijn recepten en waar we alles kunnen vinden. Ik zie hem hier eigenlijk vaker wel dan niet rondlopen."
LEES OOK: Bakker stopt ermee: 'Brood zou nu 5 of 6 euro moeten gaan kosten'