Dode biggetjes voor de deur van ZLTO gelegd door actievoerders

23 december 2022 om 09:43 • Aangepast 27 december 2022 om 09:18
nl
Op de stoep voor het kantoor van de ZLTO in Den Bosch zijn vrijdagmorgen verschillende dode biggetjes neergelegd. Dit is gedaan door de Vegan Strike Groep, die vorig jaar ook al soortgelijke acties hield voor de feestdagen.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Met deze lugubere actie wil de groep het publiek wijzen op dierenleed. 'Voor uw maaltijd gestorven' en ‘Diervriendelijke kerst begint op uw bord’ zijn de teksten die de actiegroep wil meegeven aan het publiek.

Woordvoerder Erik Martens van de ZLTO is niet te spreken over de actie: "De receptioniste vond de dode dieren vanmorgen vroeg. Iedereen mag een mening hebben, maar dit is walgelijk. We hebben meteen aangifte gedaan bij de politie. Ik vind het wel heel disrespectvol van een organisatie die opkomt voor dieren. Dit gaat alleen maar om effectbejag."

Behalve bij de ZLTO liggen er volgens de Vegan Strike Group op zo’n honderd plekken in Nederland en België dode dieren. Onder meer bij de Braziliaanse ambassade in Den Haag en het partijbureau van D66.

Vorig jaar legde de Vegan Strike Group dode biggetjes en konijnen neer op verschillende plekken in Brabant. Toen ook met dezelfde boodschap.

LEES OOK:

Dode biggetjes en konijnen neergelegd als actie tegen dierenleed met kerst

Wat doet de Vegan Strike Group, de club die achter het protest bij Efteling-show Raveleijn zit?

Thomas Bunthof/ Meesters Multi Media
Thomas Bunthof/ Meesters Multi Media
Thomas Bunthof/ Meesters Multi Media
Thomas Bunthof/ Meesters Multi Media

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!