PSV krijgt iets lagere boete na discriminerende spreekkoren

23 december 2022 om 13:37 • Aangepast 27 december 2022 om 09:13
nl
De boete die PSV krijgt voor antisemitische spreekkoren tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal eind juli, is iets verlaagd. De tuchtcommissie van de KNVB wil dat PSV 12.500 euro overmaakt in plaats van de eerder opgelegde straf van 20.000 euro. Om te voorkomen dat fans niet nog eens over de schreef gaan hangt PSV een voorwaardelijke boete van 7500 euro boven het hoofd.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

De tuchtcommissie moest een oordeel vellen omdat PSV het schikkingsvoorstel van de aanklager niet accepteerde. De club was verontwaardigd omdat er niet werd opgetreden tegen homofobe spreekkoren van de Ajax-supporters. PSV erkende overigens wel dat het onvoldoende maatregelen had genomen om 'wanordelijkheden' te voorkomen.

De tuchtcommissie verlaagde de boete omdat PSV op het gebied van discriminerende spreekkoren 'een beperkte strafkaart heeft'.

'Moeilijk uit te leggen'
Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, beklaagde zich eerder al eens over de spreekkoren. Ook door het Ajax-publiek. “In die wedstrijd werd van twee kanten gezongen en daar ergeren we ons ook aan. Dan denken we: ga gewoon achter je ploeg staan en laat de tegenstander met rust", stelde Brands.

"Maar dit gebeurde nogmaals door beide supportersgroepen. Dan ontvangen wíj een rapport van de KNVB waarin het allemaal per minuut wordt weergegeven en dan krijgt PSV deze straf plus een boete van 20.000 euro. En de andere kant nul. Dat is moeilijk uit te leggen aan onze supporters."

LEES OOK: Marcel Brands veroordeelt protest PSV-fans, maar uit ook kritiek op KNVB

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!