Liveblog

112-nieuws: vat gedumpt in Hilvarenbeek • hond dood na zwaar ongeluk

24 december 2022 om 20:06 • Aangepast 27 december 2022 om 09:45
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

19.21

Bestuurder gewond na zwaar ongeluk

Een auto is op de Hoeven in Reusel in volle vaart tegen een boom gereden. Daarbij raakte de bestuurder zwaargewond. De brandweer heeft de bestuurder met spoed losgeknipt, waarna die naar het ziekenhuis is gebracht. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De hond die in de auto zat, overleefde het ongeluk niet.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
18.10

Vat gedumpt in Hilvarenbeek

Een wandelaar heeft zaterdagmiddag langs de Hoevensekanaaldijk in Hilvarenbeek een 1000 litervat gevonden. Naast het gedumpte vat lag een witte substantie, die er vermoedelijk uit is gelekt. De brandweer heeft luchtmetingen gedaan, waaruit bleek dat de stof niet gevaarlijk was. Wat het dan wel was, is nog niet bekend. Het vat lag op grondgebied van Rijkswaterstaat. Zij zullen het daarom ook opruimen.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
14.30

Hennepkwekerij in Fijnaart geruimd

In Fijnaart is donderdag in een woning aan de Rode Kruisstraat een hennepkwekerij geruimd. De bewoonster werd aangehouden. Niet alleen vanwege de kwekerij, maar ook omdat ze het werk van de agenten belemmerde. In totaal werden 400 planten uit drie kweekruimtes vernietigd. De stroom voor de plantage werd illegaal afgetapt. Een 49-jarige man uit Breda en een 31-jarige man uit Sint Maartensdijk die zich in de woning bevonden, zouden bij de kwekerij zijn betrokken. Van de Bredanaar is de auto in beslag genomen. Beide mannen worden op een later tijdstip nog verhoord.

13.00

Overval tabakszaak Breda

Iets voor één uur vanmiddag werd een tabakszaak in de Kesterenlaan in Breda overvallen. Volgens de politie is de verdachte een licht getinte man. Hij dreigde het personeel iets aan te doen. Daarbij liet hij overigens geen wapens zien. Even later ging hij er rennend vandoor met een onbekend geldbedrag.

Op het moment van de overval droeg de man een zwarte jas met capuchon en een grijze broek. Hij hield een zwarte lap voor zijn mond.

12.33

Paard zonder ruiter in Vught

In Vught zagen mensen vanochtend bij de Vughtse Heide een paard lopen zonder ruiter in de buurt. Ze waarschuwden de politie. Korte tijd later werd de ruiter gevonden. Er bleek niemand gewond geraakt.

12.11

Geen treinen tussen Oss en Den Bosch

Tussen Oss en Den Bosch rijden sinds twaalf uur vanmiddag geen treinen vanwege een wisselstoring. De NS vreest dat de problemen niet voor kwart voor drie 's middags voorbij zullen zijn.

11.25

Spoedreparatie A16

Twee rijstroken van de A16 van Rotterdam richting Breda waren van kwart over elf vanochtend tot twaalf uur 's middags afgesloten tussen Dordrecht en de Moerdijkbrug vanwege een spoedreparatie. De afsluiting leidde rond halftwaalf tot vier kilometer file van de afrit Dordrecht-Centrum tot aan knooppunt Klaverpolder, goed voor twintig minuten vertraging. Sinds twaalf uur is alleen de linkerrijstrook nog afgesloten. Dit leidt tot een kwartier vertraging.

09.54

Negen auto's beschadigd bij brand showroom

Bij de brand die afgelopen nacht plaatsvond bij AP Car Store aan de Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven zijn negen auto's beschadigd. "We spreken deze zaterdag uitgebreid met de eigenaar van het bedrijf", laat een politiewoordvoerster weten. "We onderzoeken uiteraard de toedracht en nemen daarin ook de achtergronden van het bedrijf en de eigenaar mee om te bekijken of er mogelijk iets speelt wat enige aanleiding kan zijn geweest voor deze brand."

LEES OOK: Negen auto's beschadigd bij brand showroom: 'We bekijken of er iets speelt'

De ravage bij het autobedrijf in Eindhoven (foto: René van Hoof).
De ravage bij het autobedrijf in Eindhoven (foto: René van Hoof).
06.25

Crash auto in Breda

Een automobilist is afgelopen nacht gecrasht met zijn auto in de Emerparklaan in Breda. Dit gebeurde rond vijf uur. De auto sloeg over de kop en kwam op het dak in de middenberm tot stilstand. De bestuurder is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. De auto werd door een berger op zijn wielen gezet en daarna meegenomen. Bij de crash waren geen andere auto's betrokken.

Bij de crash in Breda was geen ander verkeer betrokken (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Bij de crash in Breda was geen ander verkeer betrokken (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
06.21

Brand in parkeerkelder Breda

Een bestelbus vatte afgelopen nacht vlam in een parkeerkelder aan de Architect Peutzweg in Breda. Het vuur werd rond halfvijf ontdekt. Het vuur woedde aan de achterkant van de bestelbus. Door snel optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

05.04

Auto's van autoshowroom uitgebrand

Meerdere auto's zijn afgelopen nacht in vlammen opgegaan bij een autoshowroom aan de Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven. De auto's waren geparkeerd voor de gevel van het gebouw. Een 112-correspondent spreekt van een aanslag.

LEES OOK: Auto's van autoshowroom verwoest: 'Overgoten met brandstof en aangestoken'

02.40

Fietser gewond bij aanrijding Geertruidenberg

Een fietser is afgelopen nacht geschept door een automobilist op de Glacisstraat in Geertruidenberg. Dit gebeurde rond kwart over een, toen de fietser wilde oversteken. Vanwege de ernst van de situatie werden meerdere hulpdiensten opgeroepen. Ook een traumaheli kwam naar de Glacisstraat. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto is meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!