Jaarwisseling verloopt nat en warm, mogelijk een nieuw record

27 december 2022 om 08:58 • Aangepast 9 januari om 16:58
nl
Slecht nieuws voor vuurwerkliefhebbers. De jaarwisseling verloopt nat en het kan flink waaien. Het is wel uitzonderlijk warm met 15 graden, zowel op oudjaarsdag als nieuwjaarsdag. Dat meldt Weerplaza. Het oude warmterecord van vorig jaar staat op 15,1 graden op beide dagen.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Voor dit jaar voorspelt weerplaza opnieuw 15 graden voor die twee dagen. "Maar het kan zomaar 16 graden worden", zegt weerman Michiel Severin van weerplaza. "We dachten vorig jaar dat dit record niet snel verbroken zou worden, maar dat kan nu zomaar toch gebeuren."

Zacht en wisselvallig
De laatste week van het jaar verloopt zacht en wisselvallig. Naast flinke buien kan het ook stevig waaien. We moeten iedere dag rekening houden met regen. Weerman Severin heeft wel goed nieuws voor vuurwerkliefhebbers. "De weermodellen zijn nog niet helemaal zeker, maar mogelijk is het om 12 uur 's nachts een uurtje droog."

Dinsdag lijkt meest droge dag van de week te worden. Het is meteen ook de meest frisse dag. De ochtend start met zo'n 2 tot 4 graden en de temperatuur loopt op tot 8 graden in de middag. De jaarwisseling lijkt met 15 graden overdag een stuk warmer te verlopen, maar het gaat dan flink regenen.

Relatief warm
De vooruitzichten voor het nieuwe jaar zijn droger, hoewel de eerste twee dagen van januari er wisselvallig uitzien. De temperatuur schommelt ook in het nieuwe jaar rond de 10 graden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone