Video

100 appartementen ontruimd na brand in parkeergarage Breda

28 december 2022 om 20:49 • Aangepast 9 januari 2023 om 17:14
nl
Bij een brand in de parkeergarage onder een appartementencomplex in de Monseigneur Zwijsenstraat in Breda zijn woensdagavond honderd appartementen ontruimd. De brand ontstond rond kwart over acht. Alle woningen werden gecontroleerd op koolmonoxide. Bewoners zijn, indien nodig, opgevangen.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

De brandweer sprak van een 'zeer grote brand', negen auto's stonden in brand. Het vuur werd bestreden door meerdere eenheden. Ook was er veel politie op de been, in de omgeving werden enkele wegen lange tijd afgesloten.

De meeste bewoners hadden zelf een plek waar ze terechtkonden. De brand was rond half tien onder controle. De verwachting van de brandweer was dat bewoners in de loop van de nacht weer naar huis zouden kunnen.

Ziekenhuis
De veiligheidsregio waarschuwde omwonenden uit de buurt te blijven in verband met de rook. "Blijf uit de rook en sluit bij overlast ramen en deuren en zet ventilatie uit", aldus de brandweer.

Negen mensen hadden ademhalingsklachten omdat ze rook binnenkregen, zes van hen moesten naar het ziekenhuis.

Eerdere brand
De brandweer was na de brand enige tijd bezig met het ventileren van de ruimtes. Ook in de garage werd nageblust. De oorzaak van de brand is niet duidelijk.

Vier dagen geleden brak er een autobrand uit in dezelfde parkeerkelder.

Foto: Perry Rovers/ SQ Vision.
Foto: Perry Rovers/ SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!