Liveblog

112-nieuws: man met wapen slaat op de vlucht • talloze vuurwerkvondsten

30 december 2022 om 22:52 • Aangepast 2 januari 2023 om 10:20
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.53

Jonge automobilist raakt boom en slaat over de kop in Gemert

Op de Pandelaar in Gemert is vrijdagavond een jonge automobilist van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Hij sloeg daarna met zijn auto over de kop. De jongen kon zelf uit de auto komen en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk. De boom is afgebroken en de auto total loss.

(Foto: Harrie Grijssels/SQ Vision).
(Foto: Harrie Grijssels/SQ Vision).
22.45

Bestuurder gewond na ongeval op de A58 bij Breda

Een automobilist is gewond geraakt bij een ongeval op de A58, knooppunt Princeville bij Breda. Hij raakte door onbekende oorzaak met zijn auto van de weg en kwam op de zijkant in de berm terecht. De inzittende is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en een berger heeft de auto meegenomen.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
22.40

Gewapende bestuurder botst na achtervolging tegen vrachtwagen op de A27

De politie heeft vrijdagavond een automobilist aangehouden die een wapen bij zich droeg. Na een melding zetten de agenten de achtervolging in, maar de man sloeg met hoge snelheid op de vlucht. Even later bleek hij op de A27 bij Oosterhout tegen een vrachtwagen te zijn gereden. De verdachte is met verzet aangehouden. In zijn auto lag inderdaad een wapen. De politie doet onderzoek.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
18.00

Geen treinen tussen Wijchen en Oss

Er rijden vrijdagavond geen treinen tussen Wijchen en Oss door een aanrijding. De NS verwacht dat het spoor rond 20.30 uur weer vrij is.

Wachten op privacy instellingen...
17.57

Man verbrandt zich aan frituurvet in brouwerij in Valkenswaard

Aan het Brouwerijplein in Valkenswaard heeft een man zich verbrand aan frituurvet. Dat gebeurde volgens een correspondent in de kantine van de Dommelsche Bierbrouwerij. Daar pauzeren de medewerkers en volgens de correspondent raakte iemand uit de keuken gewond tijdens het frituren van snacks. De man is met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
17.30

Bewoners zonder gas en water na lek in Oisterwijk

Aan de Molenbaan in Oisterwijk is een lekkage in zowel een waterleiding als een gasleiding ontstaan. Toen een monteur aan de slag ging om het lek in de waterleiding te herstellen, raakte hij met de grijper van de graafmachine de hoofdgasleiding. Brabant Water en Enexis zijn samen de lekkages aan het oplossen. Bewoners in de omgeving zitten mogelijk een paar uur zonder gas en water.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
17.20

Auto rijdt water in na botsing in Breda

Aan de Overkroetenlaan in Breda is vrijdagmiddag een auto in het water belandt. Dat gebeurde na een botsing met een andere auto. Een van de bestuurders is in de ambulance gecontroleerd, maar kwam met de schrik vrij. Een berger heeft de auto uit het water getakeld. Hoe het ongeluk kon gebeuren is onduidelijk.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
16.30

Auto belandt met zijkant op fietspad in Uden

In Uden is vrijdagmiddag een auto gekanteld op het fietspad beland. Hoe dat precies kon gebeuren is niet duidelijk, maar de bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer, ambulance en politie kwamen naar de plek van het ongeluk en de weg was korte tijd afgesloten.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
15.50

Automobilist zonder rijbewijs rijdt opzettelijk tegen andere auto aan

Er is donderdagnacht rond 05.00 uur een 34-jarige man aangehouden die op de N631 tussen Rijen en Oosterhout voor levensgevaarlijke situaties zorgde. De chauffeur achtervolgde lange tijd een andere auto en reed deze opzettelijk aan.

Uiteindelijk lukte het de bestuurder om het busje kwijt te raken en schakelde hij de politie in. Die kon de man korte tijd later aanhouden. In de auto werden lachgasflessen en ballonnen gevonden en de man bleek zonder rijbewijs te rijden. Ook had hij nog een boete van een paar honderd euro open staan. Ook was hij voor een eerder incident vrijgelaten onder bepaalde voorwaarden.

15.00

214 kilo vuurwerk in huis Drunen

De politie vond gisteren 214 kilo vuurwerk in een huis in Drunen. Een klein deel hiervan was illegaal vuurwerk. Ook werden er harddrugs in de woning aangetroffen. Alles is in beslaggenomen.

14.45

Rotterdammer veroordeeld voor gewelddadige overval in Gemonde

Een 19-jarige Rotterdammer is vrijdag veroordeeld tot vier jaar cel voor een gewelddadige overval op de bewoonster van een huis in Gemonde. Hij deed net of hij een pakketbezorger was toen hij aanbelde. Het slachtoffer werd met een vuurwapen tegen het hoofd geslagen, bedreigd en naar de slaapkamer gesleurd. Ook daar werd ze onder schot gehouden.

LEES OOK: Vrouw thuis overvallen en onder schot gehouden: 4 jaar celstraf

13.30

Mogelijke drugsdeal op carpoolplaats Vught

De politie heeft ingegrepen bij een mogelijke drugsdeal op een carpoolplaats aan de Haldersebaan in Vught. Een van de twee mannen, een 36-jarige inwoner van Schijndel, testte positief op het gebruik van harddrugs. Ook werd er een kleine hoeveelheid harddrugs gevonden.

12.45

Politie rukt uit voor scootmobiel in het water

Hulpdiensten snelden zich aan het begin van de middag naar het Kasteelplein in de Bredase binnenstad, waar een persoon te water zou zijn geraakt. Toen ze arriveerden, bleek het om een scootmobiel te gaan. De brandweer heeft de scootmobiel uit het water getild. De politie zoekt uit wie de eigenaar is.

12.40

Dakloze man zwaait met mes bij supermarkt

Een 35-jarige man zonder vaste woonplaats heeft vrijdagmorgen klanten van een supermarkt belaagd met een mes. Dat gebeurde op de Burgemeester van Hasseltstraat in Bergen op Zoom. Verschillende mensen waarschuwden de politie omdat hij achter ze aan liep. Naar één man haalde hij daadwerkelijk uit met het wapen. Het slachtoffer raakte niet gewond.

11.55

Vuurwerkvangst in huis Uden

Agenten troffen in totaal 250 kilo vuurwerk aan in dozen in een huis aan de Hyacintstraat in Uden. De bewoner is opgepakt, het spul is in beslaggenomen.

Foto: Wijkagent Milieu/ Twitter
Foto: Wijkagent Milieu/ Twitter
11.30

Gestolen oplegger gevonden in Nispen

Op de Nispenseweg in Nispen is vanmorgen een gestolen oplegger gevonden door de politie. Eerst werd gedacht dat er gevaarlijke stoffen in zaten, maar de oplegger bleek leeg.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties
11.05

142 kilo verboden cobra's, nitraten en duizendklappers in huis Geldrop

In een huis aan de Wingerd in Geldrop deed de politie gisteren een flinke vuurwerkvangst. Daar werden 142 kilo verboden cobra's, nitraten en duizendklappers in beslaggenomen. De 37-jarige bewoner is opgepakt.

10.50

Jongens stichten brand op terras in Tilburg

Twee jongens zijn afgelopen nacht na een achtervolging op de fiets door agenten opgepakt omdat ze brand hadden gesticht op een terras van een horecatent op de Paleisring in Tilburg. Ze zouden kartonnen dozen in brand hebben gestoken. Toen ze de politie zagen, zetten de jongens het op een rennen. Drie agenten zetten de achtervolging in, waarbij twee omstanders hun fiets afgaven aan de politie. Op de Veemarktstraat kregen ze de jongens van 17 en 18 uit Tilburg te pakken. De twee hadden ook een kleine hoeveelheid drugs bij zich.

10.10

Drie Belgen rijden rond met 50 kilo illegaal vuurwerk in auto

Drie Belgische mannen zijn donderdag op de A16 bij Zevenbergschen Hoek betrapt met vijftig kilo illegaal vuurwerk in hun auto, waaronder cobra's en lawinepijlen. De drie (50, 31 en 25 jaar oud) hadden ook softdrugs bij zich. Ze zijn opgepakt en zitten vast in de cel voor verder verhoor. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

10.00

Politie ontdekt bijna 650 kilo gevaarlijk vuurwerk in huis

De politie heeft donderdag bijna 650 kilo vuurwerk gevonden in een huis aan het Dijkcentrum in Roosendaal. Agenten namen een kijkje nadat er een anonieme tip was binnengekomen. Omdat er ook met het vuurwerk geknutseld, was er gevaar voor ontploffing en moest de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) eraan te pas komen.

LEES OOK: Bijna 650 kilo gevaarlijk vuurwerk gevonden bij vrouw in huis Roosendaal

06.29

Huizen ontruimd na explosie in Etten-Leur

Bij een huis aan de Markenland in Etten-Leur is donderdagnacht een explosief ontploft. Omliggende huizen werden ontruimd, omdat er nog iets aan het huis vastzat dat volgens de politie nog zou kunnen ontploffen. Team Explosieven Verkenning is aanwezig voor onderzoek.

LEES OOK: Explosief ontploft bij huis in Etten-Leur, verdacht voorwerp op vensterbank

03.56

Scooter en bestelbus in brand

In Den Bosch zijn donderdagnacht kort na elkaar twee branden uitgebroken. Rond half twee stond een scooter volledig in brand aan de Pettelaarse Schans. Deze was niet meer te redden. Rond kwart over twee stond een bestelbus in brand in de Adriaan Poirterssingel. De binnenkant van de bus brandde volledig uit. Volgens een 112-correspondent lijkt het in beide gevallen om brandstichting te gaan. De politie doet onderzoek.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
00.17

Brand in oude manege Berlicum

In een voormalige manege bij de Belverenlaan in Berlicum is donderdagavond brand uitgebroken. Het pand staat nu leeg. De brand was snel onder controle. De brandweer heeft het pand daarna nog geventileerd. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
21.14

Man overleden na ongeluk Breda

Een 85-jarige man uit Etten-Leur is donderdagavond om het leven gekomen bij een ongeluk. Hij reed rond met zijn auto op de Ettensebaan en botste daar tegen een boom. Bij het ongeluk was geen ander verkeer betrokken.

LEES OOK: Bestuurder (85) overleden nadat hij met auto tegen boom botst

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!