Liveblog

112-nieuws: dode na steekpartij • man overleden bij carbidschieten

31 december 2022 om 14:01 • Aangepast 2 januari 2023 om 10:25
nl
In dit liveblog hielden we je deze oudejaarsdag tot tien uur 's avonds op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.00

Dit liveblog is afgesloten.

Het 112-nieuws van tien uur 's avonds tot morgenochtend zes uur vind je in ons jaarwisselingblog.

21.20

Vuurwerk zorgt voor brand op balkon

Op een balkon van een appartementencomplex aan de Jozef Israelstraat in Eindhoven is door vuurwerk brand ontstaan. De jongeren die het vuurwerk afstaken hebben zelf de brandweer gebeld.

18.30

Man overleden bij carbidschieten

Een 23-jarige man is overleden nadat hij ernstig gewond raakte tijdens het carbidschieten in het dorp Diessen. "Hij is in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij later overleed", meldt de politie op Twitter. Het is nog onbekend hoe het ongeluk kon gebeuren.

18.00

Twee bedrijfsbussen uitgebrand in Den Bosch

Aan de Parallelweg in Den Bosch zijn zaterdagavond rond de klok van zes uur twee bedrijfsbussen uitgebrand. Vermoedelijk is brandstichting de oorzaak van de brand. De voertuigen stonden op een afgesloten parkeerplaats. Het gaat om twee busjes van een dakdekkersbedrijf. De brandweer heeft een aantal gasflessen uit de voertuigen gehaald.

17.00

Knotwilg in de fik door vuurwerk

Op de Broekkantsedijk in Schijndel moest de brandweer een knotwilg blussen. Het is vrijwel zeker dat de boom door vuurwerk in brand is gevlogen.

16.00

Man overleden na steekpartij

In de Van Dissellaan in Bladel is een man overleden na een steekpartij, Dat meldt de politie Oost-Brabant. Hulpdiensten zijn direct gestart met reanimeren, maar dat heeft niet geholpen volgens de politie. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De politie is bezig met verder onderzoek.

13.59

Vuurwerk door brievenbus gegooid

Er is afgelopen nacht vuurwerk naar binnen gegooid bij een winkel aan de Sint Elizabethstraat in Vught. Het vuurwerk werd via de brievenbus naar binnen gegooid. In de winkel ontplofte het. Er is brand- en rookschade ontstaan, schrijft wijkagent Marcel de Rouw op Twitter.

10.26

Auto botst tegen de vangrail

Een automobilist is zaterdagochtend op de A27 tussen Hank en Nieuwendijk tegen de vangrail gebotst. Waarschijnlijk raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt, door de grote hoeveelheid water op de weg. Door de klap brak het voorwiel van de auto af. De bestuurder werd in een ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
09.20

Rijbewijs Roosendaal (18) ingenomen

Een 18-jarige Roosendaler heeft vrijdagavond zijn rijbewijs in moeten leveren. Agenten in een onherkenbare politieauto werden even voor half elf op de A17 bij afslag Borgwerf langs rechts ingehaald. Ze gaven de auto een stopteken, maar die ging er met ruim 200 kilometer per uur vandoor.

Ondertussen sloeg de bestuurder meerdere keren af zonder richting aan te geven, seinde hij naar andere weggebruikers en droeg hij geen gordel. Uiteindelijk stopte de auto op de doodlopende Lapdijk in Moerdijk. De bestuurder en bijrijder probeerden nog te vluchten, maar konden al snel worden aangehouden.

08.25

'Spookscooter' in beslag genomen

Wachten op privacy instellingen...
04.52

Vrouw komt om bij flatbrand Geldrop

Bij een flatbrand aan de Waleweinlaan in Geldrop is een 91-jarige vrouw omgekomen. Ze was de bewoonster van het appartement op de zesde verdieping van het gebouw, waar de brand uitbrak. De politie liet in de loop van zaterdagochtend weten dat het uitgaat van een noodlottig ongeval. "Er zijn geen sporen van een misdrijf."

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
02.50

Nog een lantaarnpaal geramd in Breda

Een uur later was het opnieuw raak in Breda. In de Lunetstraat botste een vrouw met haar auto op een lantaarnpaal. De bestuurster en een inzittende kwamen met de schrik vrij, de auto raakte wel zwaar beschadigd en is weggetakeld.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
01.45

Auto knalt op verkeerslicht

De bestuurder van een auto is vrijdagnacht rond kwart voor twee gewond geraakt, toen hij op de kruising van de Westerparklaan met de Emerparklaan in Breda een verkeerslichtpaal ramde. Aan de schade van de auto is te zien dat het een behoorlijke klap moet zijn geweest. De bestuurder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook het verkeerslicht raakte beschadigd.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!