Einde Dakar Rally voor trucker Vick Versteijnen

1 januari 2023 om 21:08 • Aangepast 2 januari 2023 om 16:03
nl
De Dakar Rally van Vick Versteijnen zit er na de eerste etappe al op. Door mechanische problemen zal de coureur van Team de Rooy maandag niet van start gaan in de tweede etappe zo melden bronnen aan Omroep Brabant. Versteijnen was een outsider voor de titel bij de trucks.

De motor van de truck van Vick Versteijnen heeft het zondagmiddag tijdens de eerste etappe van de Dakar Rally begeven. Het ging voor de coureur uit Hilvarenbeek vlak voor de finish mis. Bij het laatste waypoint lag hij nog op een negende plek.

Nadat zijn motor het had begeven, moest de assistentiewagen richting de gestrande coureur. Die is zondagavond laat de truck naar het bivak gaan slepen.

Domper
Versteijnen deed voor de zesde keer mee aan de Dakar Rally. Vorig jaar had hij ook al veel pech maar wist hij zijn truck toch aan de eindstreep te brengen én in de top tien te eindigen. Een prestatie die dit jaar niet gaat lukken.

Het is de volgende domper voor Team De Rooy. Eerder op de dag kreeg Janus van Kasteren al een lekke band en finishte hij op een vijfde plek. De topfavoriet kreeg de lekke band op het moment dat hij eerste lag.

KIJK OOK: Nu al bijltjesdag voor Brabantse deelnemers in Dakar Rally

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.