Bram (11) loopt al jaar in korte broek voor goede doel: 'Niet koud hoor'

2 januari 2023 om 16:42 • Aangepast 3 januari 2023 om 09:19
nl
Het maakt niet uit of het zonnetje schijnt of dat het 5 graden vriest. Voor de 11-jarige Bram van Bree uit Asten is het elke dag korte-broeken-dag. Het is zijn manier om geld in te zamelen voor kankerpatiënten. Bram blijkt een doorzetter, want na ruim een jaar blijft hij een korte broek dragen. Hij legt nu de lat hoger en wil 10.000 euro inzamelen.
Profielfoto van Valerie van den Broek
Geschreven door
Valerie van den Broek

Dat hij langer in korte broek blijft rondlopen, vindt Bram niet zo'n punt. "Lange broeken zitten niet zo lekker. Ik vind korte broeken veel fijner", zegt Bram. Hij begon een jaar geleden met zijn actie omdat zijn tante aan kanker leed. Bram: "Ik zag een keer een wensambulance en dacht: ik kan ook helpen bij het meegeven van een laatste wens."

"Mijn benen worden niet gauw koud."

"Heb je het niet koud?" Het is de vraag die Bram vaak moet aanhoren. "Nee", antwoordt hij dan ferm terug. Zelfs het koude weer in december deerde hem niet. "Die kou viel wel mee vond ik. Mijn benen worden niet gauw koud."

Bram zorgt wel dat zijn bovenlichaam goed is ingepakt met een jas en handschoenen, maar zijn lange broek laat hij voorlopig nog in zijn kast liggen. "Laatst was ik ziek en toen voelde het wel wat kouder", zegt Bram. "Maar ik hield wel gewoon mijn korte broek aan."

"Ik doe dit zodat mensen die heel ziek zijn toch iets leuks kunnen doen."

Toen hij er vorig jaar mee begon was zijn doel om 100 euro op te halen. Dat bedrag had hij al binnen een dag binnen. Nu is zijn doel om 10.000 euro op te halen. ook dat ziet er beloftevol uit. De teller staat nu al op 8.455 euro en loopt rap op.

Het ingezamelde geld doneert Bram aan de Stichting No Guts No Glory. De stichting zorgt ervoor dat de wensen van kankerpatiënten en hun mantelzorgers in vervulling gaan. "Ik doe dit zodat mensen die heel ziek zijn toch iets leuks kunnen doen", zegt Bram.

Wil je Bram ook steunen? Klik dan hier.

LEES OOK: Het is drie graden maar toch draagt Bram zonder mopperen een korte broek

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!