Video

Flinke schuurbrand in Zundert is onder controle, woonhuis blijft gespaard

2 januari 2023 om 20:32 • Aangepast 4 januari 2023 om 09:42
nl
Een schuur achter een huis in Zundert is maandagavond in brand gevlogen; de vlammen sloegen uit het dak. De brandweer heeft om half tien het sein brand meester gegeven. Bij de brand raakte niemand gewond, zo laat een woordvoerder van de brandweer weten.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De bewoners van het nabijgelegen huis aan de Rucphenseweg waarschuwden zelf de brandweer. Die zorgde ervoor dat de brand niet oversloeg op het huis, dat op zo'n tien meter van de schuur ligt.

Het dak van de schuur werd door de brand verwoest. De brandweer kwam met meerdere eenheden naar de brand. Onder meer een groot watertransport van de brandweer in Zundert werd ingezet omdat er in het buitengebied niet veel water voor handen is. Ook een hoogwerker kwam ter plaatse, zodat er van bovenaf geblust kon worden.

Door de brand kwam veel rook vrij. De weg is tijdelijk afgezet vanwege de bluswerkzaamheden. De brandweer verwacht nog wel enkele uren bezig te zijn met nablussen.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Volgens een 112-correspondent zouden er in de schuur auto's zijn opgeslagen.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!