Video

Verdachte dodelijke schietpartij Tilburg 90 dagen langer vast

5 januari om 11:16 • Aangepast 16 januari om 15:20
nl
De hoofdverdachte van de dodelijke schietpartij in Tilburg blijft negentig dagen langer vastzitten. Dat meldt de rechtbank. De schietpartij gebeurde twee weken geleden bij het tankstation aan de Ringbaan-Oost. Een 37-jarige man uit Tilburg kwam hierbij om het leven.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

In totaal worden zeven mensen verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. De hoofdverdachte is de vermoedelijke schutter. Het gaat om een 41-jarige man die niet in Nederland woont. Hij meldde zichzelf op het politiebureau.

De schietpartij werd woensdagavond 21 december rond zes uur gemeld. Toen agenten bij het tankstation aankwamen, zagen ze het ernstig gewonde slachtoffer liggen. Samen met ambulancepersoneel probeerden ze zijn leven nog te redden, maar hij overleed ter plekke. Het tankstation werd afgezet met schermen.

Politiehelikopter ingezet
De schutter was op de vlucht geslagen. De politie startte een zoekactie en zette een arrestatieteam in. Een politiehelikopter vloog een tijdje in de buurt van het tankstation. In totaal werden zeven verdachten aangehouden.

Aan het Plein Leo XIII in Tilburg werd de vermoedelijke vluchtauto van de schutter in beslag genomen. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan in de auto.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.