Van der Valk Nuland flink geteisterd door brand, hotel al weken dicht

6 januari 2023 om 15:40 • Aangepast 16 januari 2023 om 16:13
nl
De brand bij Van der Valk Nuland, een week voor Kerstmis, heeft een langere nasleep dan gedacht. Waar het restaurant met kerst steevast bomvol zat, bleven de deuren dit jaar gesloten. En voorlopig gaat het hotel ook niet open. Door de brand liggen verschillende communicatiesystemen plat, zo vertelt een woordvoerder.

Het hotel wordt al een aantal jaar verbouwd en die klus was bijna afgerond. Maar net voor de opening brak in een van de serverruimtes brand uit, waardoor een aantal systemen verloren zijn gegaan. Ook het leidingwerk is in een deel van het pand aangetast. “We hopen binnen een maand meer duidelijkheid te hebben over hoe snel we alles kunnen herstellen", zegt de woordvoerder.

Er verblijven op dit moment nog een aantal mensen in het hotel. Die kunnen in de ochtend en de avond roomservice bestellen. Wanneer het hotel weer open kan, is niet duidelijk.

Voor de eigenaren van het hotel is het opnieuw een flinke tegenvaller. Het vernieuwde hotel zou in 2021 namelijk al open gaan, maar door corona en een tekort aan materialen liep de verbouwing veel vertraging op. Inmiddels was begonnen aan de laatste fase en zou het hotel in december nog heropenen. Maar dat laat nu dus nog even op zich wachten.

LEES OOK: Hotel Van der Valk in Nuland ontruimd vanwege brand

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!