Liveblog

112-nieuws: ongeluk met twee zwaargewonden • fietsers komen hard ten val

8 januari 2023 om 18:25 • Aangepast 16 januari 2023 om 16:40
nl
In dit liveblog hielden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.20

Man met mes opgepakt in centrum Etten-Leur

Bij de politie kwam vanavond een melding dat er in het centrum van Etten-Leur een man rondliep met een mes. De man had daarmee iemand bedreigd en al verschillende vernielingen aangericht. Agenten hielden de verdachte aan. Hij zit vast voor verhoor en verder onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
21.10

Poging overal in Eindhoven

Op het Franz Leharplein is vanavond kort na acht uur geprobeerd om iemand te overvallen. De overvaller droeg donkere kleding en had een masker op. De dader was te voet en had een boodschappentas bij zich. Het is niet duidelijk of er iets is buitgemaakt. UPDATE: Politie liet om tien uur weten dat er in de omgeving van de overval geen dader is opgespoord.

Wachten op privacy instellingen...
19.45

Fietsers botsen met elkaar en komen lelijk ten val

Aan het Wederhof in Helmond zijn vanavond rond zeven uur twee fietsers tegen elkaar gebotst. Een vrouw die met haar man aan het fietsen was, wilde een voetpad opdraaien. Op dat moment kwam er ook een pizzabezorgster aan rijden. Beide fietsers kwamen met elkaar in botsing en kwamen hard ten val. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De pizzabezorgster is ter plekke door ambulancemedewerkers onderzocht en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Harrie Grijseels/SQ-Vison
Foto: Harrie Grijseels/SQ-Vison
18.55

Zeventien bestuurders betrapt op rijden onder invloed

Bij politiecontroles afgelopen weekend in Tilburg zijn zestien automobilisten en een bromfietser betrapt op het rijden onder invloed. In acht gevallen ging het om alcohol. Gezien de hoogte van de percentages moesten drie bestuurders hun rijbewijs inleveren. Negen bestuurders waren onder invloed van drugs. Bloedonderzoek moet daar meer uitsluitsel over geven. De controles waren op Het Laarveld en op de Paleisring.

17.30

Ongeluk met twee zwaargewonden in Wijk en Aalburg

In de Rivelstraat in Wijk en Aalburg is vanmiddag rond vijf uur een auto-ongeluk gebeurd. Daarbij zijn twee mensen zwaargewond geraakt. Voor zover bekend was er geen ander verkeer betrokken bij het ongeluk. De auto waarin de mannen zaten raakte van de weg en botste tegen een boom.

17.10

Storing op traject Eindhoven-Venlo is voorbij

De sein- en wisselstoring op het traject tussen Eindhoven en Venlo is verholpen. Vanaf halfzes rijden alle intercity's weer volgens schema. Reizigers hadden sinds drie uur last van de storing. Tijdens de storing reden er minder intercity's.

Wachten op privacy instellingen...
14.20

Ongeluk na passerende ambulance met loeiende sirene

Zondagmiddag is op de kruising Baroniebaan en Gilzerbaan in Tilburg een ongeluk gebeurd tussen twee auto's. Het ongeluk gebeurde nadat het verkeer zijn weg hervatte, nadat een ambulance met gillende sirenes over de kruising was gereden. Waarschijnlijk zijn de automobilisten wat onoplettend geweest toen zij hun weg wilden vervolgen en ze klapten op de kruising bovenop elkaar. Eén van hen is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De ander kon ter plekke behandeld worden. De kruising is enige tijd afgesloten geweest voor onderzoek.

12.25

Autobrand op de A50

Op de A50 is bij Ravenstein en auto in brand gevlogen. Hij staat in de richting van Eindhoven naar Arnhem. De rechterrijstrook is dicht en er staat een korte file.

Wachten op privacy instellingen...
10.46

Mannen opgepakt voor afpersing

Drie mannen zijn opgepakt, omdat ze donderdagavond in Breda een vader en zoon hebben afgeperst. Het trio bedreigde rond acht uur de familieleden met een vuurwapen en eiste volgens de politie een flink geldbedrag. De reden zou een zakelijke ruzie zijn. Vanochtend werden een man uit Hilversum (28) en Utrecht (32) aangehouden, nadat de politie vrijdag ook al een verdachte (28) uit Hilversum oppakte. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

08.50

Klemgereden man heeft twee zakken pillen op zak

Een Fransman is vannacht rond vier uur klemgereden op de snelweg. Hij reed bij Zevenbergschen Hoek op de A16 en negeerde een stopteken van de politie. De 21-jarige man ging ervandoor, maar werd kort daarna tegen de vangrail tot stilstand gebracht. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich. In de auto vonden agenten twee zakken met pillen. Of het om drugs gaat, is nog niet duidelijk.

08.10

Automobilist naar ziekenhuis na botsing

Een 43-jarige man uit Ooltgensplaat is vannacht naar het ziekenhuis gebracht na een ongeluk. Hij stuurde op de afrit van de A17 bij Standdaardbuiten waarschijnlijk te laat en raakte van de weg. De man belandde in de lager gelegen berm. De auto is weggetakeld.

Wachten op privacy instellingen...
07.57

Rijbewijzen afgepakt na alcoholcontroles

Bij meerdere alcoholcontroles in Oost-Brabant zijn vannacht tien bestuurders van de weg gehaald, omdat ze onder invloed reden. Drie van hen kropen met zo veel alcohol achter het stuur, dat ze hun rijbewijs moesten inleveren. De alcoholcontroles werden gedaan in Den Bosch, Eindhoven en Nieuwkuijk.

06.52

Auto in de sloot, bestuurder spoorloos

In Bergeijk is vanochtend een auto in de sloot beland. Dit gebeurde op de Diepvelderweg. Toen de politie op de melding afkwam, was de bestuurder verdwenen. Agenten denken dat de automobilist is opgehaald en de auto heeft achtergelaten. Het voertuig wordt opgehaald door een bergingsbedrijf.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
06.24

Bewoner naar ziekenhuis bij woningbrand

Bij een hevige brand aan een huis in Udenhout is zaterdagavond iemand gewond geraakt. Een gezin met drie kinderen kon op tijd de woning verlaten. Wel is één bewoner naar het ziekenhuis gebracht, meldt een 112-correspondent. Of dit een van de kinderen of een volwassene is, is niet bekend. De garage brandde volledig uit en de woning is voorlopig onbewoonbaar.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
21.30

Blikschade bij botsing voor de Moerdijkbrug

Voor de Moerdijkbrug in de richting van Rotterdam zijn vanavond twee auto's tegen elkaar gebotst. Beide auto's liepen blikschade op. Niemand raakte gewond. Onder begeleiding van weginspecteur Robert zijn beide auto's naar een veilige plek geleid om de benodigde schadepapieren in te vullen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!