Liveblog

112-nieuws: jonge mannen lopen rond met wapen • vrouw rijdt auto in sloot

12 januari 2023 om 22:11 • Aangepast 9 januari om 16:59
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.57

Drie jonge mannen lopen rond met wapen

Drie jonge mannen zijn in Rijen opgepakt omdat ze rondliepen met een wapen. Een agent in vrije tijd zag het trio lopen in de buurt van de Mariastraat. "Hij vond dat de drie zich verdacht gedroegen en hij belde zijn collega's", schrijft de Tilburgse politie op Twitter.

De opgetrommelde agenten hielden de drie mannen aan.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
19.14

Jonge vrouw belandt met auto in sloot

Een jonge vrouw is vanavond van de weg geraakt op de N321 bij Beers. Ze reed met haar auto de sloot naast de weg in. De vrouw is in een ambulance onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: SK-media.
Foto: SK-media.
16.35

Dronken bestuurder veroorzaakt ongeluk

Een dronken 52-jarige Tilburg heeft vanmorgen een ongeluk veroorzaakt op de Midden-Brabantweg bij Waalwijk. Dat gebeurde in alle vroegte om halfzes. Volgens de politie had de man vier keer zo veel gedronken als toegestaan. "Zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd, want die had hij niet", laat de politie Waalwijk op Facebook weten.

De auto is weggetakeld. De dronken automobilist krijgt 'verschillende processen-verbaal', schrijft de politie.

16.26

A59 weer vrij na vrachtwagenbrand

De A59 tussen Maaspoort en knooppunt Empel is weer vrij, nadat er eerder vanmiddag een vrachtwagen in brand was gevlogen. Door de brand lekte vloeistof op het wegdek. De weg was uren afgesloten om de vloeistof op te ruimen.

Foto: Rijkswaterstaat/Twitter.
Foto: Rijkswaterstaat/Twitter.
15.47

'Houd rekening met langere files door regen'

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor langere files door de flinke regenval van vandaag. Rond kwart voor vier stond er zo'n honderd kilometer file. "Het begin van de avondspits is een feit. Moet je vandaag de weg op, houd dan rekening met de natte weersomstandigheden", laat Rijkswaterstaat weten in een bericht op Twitter.

Weggebruikers wordt aangeraden om voor vertrek te kijken naar de verkeersinformatie.

Wachten op privacy instellingen...
14.18

Geen treinen na aanrijding

Na een aanrijding op het spoor, rijden er tijdelijk geen treinen tussen Deurne en Horst-Sevenum. De NS verwacht dat de problemen rond kwart over vijf verholpen zijn.

13.10

Vrachtwagen in brand op A59

Op de A59 richting Den Bosch is vlak voor knooppunt Empel een vrachtwagen in brand gevlogen. Het verkeer wordt daar even tegengehouden. Zodra het vuur geblust is, mag iedereen weer doorrijden. Dat laat Rijkswaterstaat weten. De verbindingsweg naar Utrecht blijft voorlopig nog wel even dicht.

Foto: Twitter Rijkswaterstaat
Foto: Twitter Rijkswaterstaat
12.54

Treinverkeer weer hervat

Wachten op privacy instellingen...
10.53

Geen treinen Geldermalsen-Den Bosch

Door koperdiefstal rijden er op dit moment geen treinen tussen Geldermalsen en Den Bosch. De NS verwacht dat de problemen rond 13.00 uur verholpen zijn. In de tussentijd rijden er stopbussen.

Afgelopen maandag was het op datzelfde traject ook al raak. Ook toen reden er urenlang geen treinen na koperdiefstal.

10.41

Aanhanger knalt op boom na botsing

Op de N272 bij Oploo zijn twee auto's op elkaar gebotst. Een daarvan reed met een aanhanger. Die werd door de klap opzij gezwaaid, waardoor de auto tegen een boom eindigde. Een van de bestuurders is in een ambulance nagekeken. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en moet worden weggesleept.

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
08.41

Frontale botsing in Leende

Twee auto's zijn frontaal op elkaar gebotst op de Maarheezerweg Zuid in Leende. De schade is groot, maar beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. Een van de auto's belandde door de klap op z'n kop, half op de vangrail van de naastgelegen A2. Daar ontstond al snel een lange kijkersfile.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
08.03

Drukke spits door zware regenval

Het is een stuk drukker op de Brabantse wegen dan normaal. In het hele land stond er om 08.00 uur zo'n 640 kilometer file. Dat is ruim boven het gemiddelde. Die drukte komt dus vooral door de harde wind en regen in de zuidelijke provincies.

Foto: ANWB Verkeersinformatie
Foto: ANWB Verkeersinformatie
07.39

Problemen op de A2

Na een ongeluk tussen twee auto's op de A2 richting Utrecht, was bij de Empelburg de rechterrijstrook even afgesloten. De vertraging liep daar op tot een klein half uur. Rond tien voor acht werd de weg weer vrijgegegeven.

En dat is niet de enige plek op de A2 met problemen. Bij Vught zijn in de richting van Den Bosch twee rijstroken afgesloten na een ongeluk met meerdere auto's. Daar moet je ook rekening houden met een half uur langere reistijd.

Wachten op privacy instellingen...
06.39

Verkeer over vluchtstrook op A27

Wachten op privacy instellingen...
06.15

Drukkere ochtendspits verwacht door regen en wind

Wachten op privacy instellingen...
05.59

Verkeer vanuit Eindhoven richting Duitsland omgeleid

Wachten op privacy instellingen...
23.27

Zevenhonderd liter vet in brand

Bij een bedrijf aan de Nieuwstraat in Heesch heeft gisteravond zevenhonderd liter vet in brand gestaan, dat meldt een 112-correspondent. Een man is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling, vlammen waren aan de buitenkant van het gebouw niet te zien. De eerste melding van de brand kwam gisteravond rond half tien. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand en kwam ter plaatse met twee blusvoertuigen, een waterwagen, een schuimblusunit en een hoogwerker.

Het is nog niet bekend wat de brand heeft veroorzaakt en hoe groot de schade is.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
20.28

Veel politie op de been bij FC Den Bosch - Ajax

Omdat de supporters van FC Den Bosch de laatste tijd in het nieuws kwamen na meerdere ongeregeldheden heeft de gemeente en de politie gisteravond extra veiligheidsmaatregelen getroffen in en rondom het stadion bij de bekerwedstrijd tegen Ajax. In het stadion waren extra camera's en beveiliging.

Supporters werden buiten bij aankomst bij de Vliert staande gehouden. Ze moesten een identiteitsbewijs en een toegangskaartje laten zien. Voor het geval dat er ongeregeldheden uit zouden breken, zijn supporters op voorhand door de politie gefotografeerd, zo meldt een 112-correspondent.

De politie had aanwijzingen dat buitenlandse supporters naar Den Bosch zouden komen. Supporters met een buitenlandse identiteit zijn daarom gelijk weggestuurd en kregen een gebiedsverbod voor heel Den Bosch en omgeving.

FC Den Bosch verloor van Ajax in de bekercompetitie, het bleef relatief rustig in en rondom het stadion.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
19.10

Voetganger aangereden door auto

Een voetganger is rond zeven uur aangereden door een auto toen hij aan de Huibevendreef in Tilburg wilde oversteken. De automobilist zag de man te laat. Omstanders boden de man eerste hulp. Hij is daarna met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!