Doodzieke kickbokser Robbie Hageman vertrekt naar Amerika: 'Laatste hoop'

12 januari 2023 om 19:00 • Aangepast 24 januari 2023 om 10:10
nl
Hij telt de uren af: de doodzieke kickbokser Robbie Hageman uit Nuenen stapt vrijdagmiddag in het vliegtuig naar de Verenigde Staten. Voor een eerste gesprek met artsen die hem mogelijk kunnen genezen van zijn hersentumor. “Ik moet een beslissing maken of ik met ze in zee ga.”
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

Nog maar een maand geleden startte een inzamelingsactie voor Hageman, om de dure behandeling in Amerika te kunnen betalen. Al 3800 donaties kwamen er binnen tot nu toe. De teller staat op bijna honderdduizend euro. “Heel veel mensen leven mee.”

"De dokter hier zegt dat ik nog maar vijf jaar te leven heb."

Hageman is in Nederland al twee keer geopereerd aan zijn hersentumor. Genezing is volgens de artsen niet meer mogelijk. “De dokter hier zegt dat ik nog maar vijf jaar te leven heb.” Een levensverlengende chemokuur in Nederland loopt tot en met juli. Hageman wil daarna meteen met een Amerikaanse behandeling starten, in Houston. Hij heeft er al zijn hoop op gevestigd.

Door de inzamelingsactie kan hij nu alvast naar de Verenigde Staten vliegen. “We hebben de goedkoopste vlucht”, klinkt het bijna verontschuldigend. Dinsdag heeft hij een gesprek met de drie hoofddoktoren. Hij ontmoet er dokter Burzynski, die met zijn methode kans zou geven op volledig herstel. "Misschien wel mijn laatste hoop", zo zei Hageman al eerder.

Tijdens deze eerste kennismaking, wordt er een behandelplan met Robbie opgesteld. Zijn vrouw is er via beeldbellen bij. Dat had Hageman ook kunnen doen, maar hij wilde de artsen in levenden lijve zien. “Ik wil een goed gevoel hebben bij de artsen. De laatste keer wist de arts vlak voor de operatie mijn naam niet. Ik ging er met een heel slecht gevoel in. Ik werd wakker en ik heb zeven dagen niet kunnen eten of drinken.”

"Ik moet tot en met zondag nog chemotabletten slikken."

Toch zal ook deze reis zijn tol eisen. Het is een reis van veertien uur. Als hij aankomt, moet Hageman eerst uitrusten. Het is daar zeven uur vroeger. “Dan heb ik waarschijnlijk een jetlag. Ik moet tot en met zondag ook nog gewoon chemotabletten slikken.”

Zijn tas pakt hij een paar uur voor vertrek in. "Ik neem een paar trainingspakken mee. Die zijn niet zwaar voor de handbagage. De bijbel, geld, visum en paspoort gaan mee." Verwachtingen heeft hij nog niet. Hageman stapt er blanco in. “Zo ben ik al vanaf het begin geweest.”

Voor de hele Amerikaanse behandeling heeft hij bijna een half miljoen euro nodig. Maar ook als niet het hele bedrag wordt opgehaald met de crowdfundingsactie, begint hij met de behandeling. “Als ik een half traject kan doorlopen en het verlengt alweer een jaar, of twee of tien, dan heb ik weer tijd gewonnen.”

"God heeft ons gezegend met een meisje!"

Ondertussen wordt Robbie voor de vierde keer vader. Onverwachts. Deze week deelde hij op sociale media een foto van zijn gezin. In de hand houdt hij een foto van een echo. "Vandaag mochten we een keer voor goed nieuws naar het ziekenhuis", schreef hij. "God heeft ons gezegend met een (vooralsnog) gezond meisje!" Ook de naam maakte hij al wereldkundig: Eva. “Anders ga je weer twijfelen en zo is het goed.”

Donderdag 19 januari is Hageman weer terug in Nederland.

Robbie Hageman met zijn gezin.
Robbie Hageman met zijn gezin.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!