Video

Boze vader liet aanslag uitvoeren op huis agent nadat zoon boetes kreeg

14 januari 2023 om 07:36 • Aangepast 24 januari 2023 om 11:15
nl
De zware explosie bij het huis van een agent in Best in december 2020 zou bedoeld zijn als wraak voor uitgeschreven boetes. Het zou gaan om een vader wiens zoon een aantal bekeuringen had gekregen van de agent. Dat maakte de politie zaterdagochtend bekend. In verband met deze aanslag werden woensdag twee mannen opgepakt.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De ontploffing, die veroorzaakt werd door een zwaar explosief, veroorzaakte grote schade in het huis waarin op dat moment de vrouw en kinderen van de agent sliepen. Ruiten sprongen, de garagedeur raakte ontzet en er brak brand uit. Ook het huis van de buren liep schade op.

DNA-sporen
Op het explosief werd DNA ontdekt. Volgens de politie gaat het om een onbekend vrouwelijk DNA-spoor en een tweede DNA-spoor dat volgens de politie van een woensdag aangehouden verdachte is. Het gaat om de 24-jarige man uit Best die de aanslag zou hebben uitgevoerd. De man uit Best mocht na verhoor naar huis, maar blijft verdachte.

Versleutelde communicatie
De rechter besloot vrijdag dat de tweede verdachte, een 42-jarige man uit Waalre, vast blijft zitten. Hij zou de opdracht voor de aanslag hebben gegeven. De recherche van de politie Oost-Brabant werkte twee jaar aan het onderzoek naar de aanslag. Onderschepte, versleutelde communicatie via telefoons speelde volgens de politie een belangrijkerol bij de doorbraak in deze zaak.

Motief
Het onderzoeksteam denkt dus dat het motief voor de aanslag ligt in de bekeuringen die de getroffen politieagent uitdeelde aan de zoon van de vermoedelijke opdrachtgever. "Het lijkt erop dat de vader van de jongen hierover zo boos was, dat hij de opdracht gaf om een gerichte aanslag op het huis van de politieagent uit te voeren."

LEES OOK: Aanslag met explosief op huis van agent: twee mannen opgepakt

foto: Remco Rooijakkers/SQ Vision
foto: Remco Rooijakkers/SQ Vision
Bij daglicht is de schade goed te zien (foto: Noël van Hooft)
Bij daglicht is de schade goed te zien (foto: Noël van Hooft)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!