Video

Aanslag met explosief op huis van agent: twee mannen opgepakt

11 januari 2023 om 08:26 • Aangepast 19 januari 2023 om 15:33
nl
Twee mannen zijn opgepakt voor de aanslag op het huis van een agent in Best. Het gaat om een 24-jarige man uit Best en een 42-jarige man uit Waalre. Dat meldt de politie. Op 13 december 2020 ontplofte er een explosief bij het huis. Dat veroorzaakte grote schade en er brak brand uit. De vrouw en kinderen van de agent waren op dat moment thuis en lagen te slapen. Niemand raakte gewond.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De 42-jarige wordt gezien als hoofdverdachte. Hij gaf mogelijk de opdracht voor de aanslag. De 24-jarige man wordt gezien als de uitvoerder. Beide mannen werden woensdag thuis opgepakt. De 24-jarige man werd vrijdag weer vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte.

De agent werkt bij de eenheid Oost-Brabant en was op het moment van de aanslag aan het werk. Rond kwart voor twee in de nacht kwam de melding van de explosie bij zijn huis binnen. Na de explosie brak er brand uit. Het huis raakte flink beschadigd. De ruiten sprongen en de garagedeur raakte ontzet. Ook het huis van de buren liep schade op.

Twee scooterrijders gezocht
De politie startte direct een groot opsporingsonderzoek. Er werd rekening gehouden met meerdere scenario's, waaronder dat het een gerichte aanslag was tegen de agent.

In onder meer Opsporing Verzocht werd aandacht aan de zaak besteed. Bewakingsbeelden van twee scooterrijders werden naar buiten gebracht. Zo was er 's nachts rond de tijd van de explosie een scooterrijder in de buurt van het huis. Ook was er een scooterrijder die een dag voor de explosie een paar keer langs het huis reed. De politie vermoedde dat dit voorverkenning was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!