Liveblog

112-nieuws: keukenbrand in appartement • tuinhuisje gaat in vlammen op

15 januari om 16:36 • Aangepast 24 januari om 11:21
nl
In dit liveblog hielden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.20

Keukenbrand in appartement

In een appartement aan de Leuvenaarstraat in Breda heeft vanavond een keukenbrand gewoed. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand. Volgens een 112-correspondent had de brandweer de brand snel onder controle. Een bewoner is voor de zekerheid nagekeken in een ambulance. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is geweest van de brand. De politie heeft de omgeving tijdelijk ruim afgezet.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
20.20

Vijftig garageboxen opengebroken en spullen gejat

Vijftig garageboxen zijn in de nacht van zaterdag op zondag open gebroken in Deurne. Uit verschillende boxen zijn spullen zoals gereedschap en motoren meegenomen. Aan de buitenkant van het complex is te zien dat paneeldeuren met bruut geweld zijn open gemaakt.

De garageboxen liggen aan de Helmondseweg op een industrieterrein. De boxen zijn aan elkaar gekoppeld en liggen in een u-vorm. Het terrein is volledig omheind met hekwerk. Sommige garagedeuren hebben een loopdeur die is opengebroken, of het zijn losse panelen die zijn verwrongen, vertelt wijkagent Luc Dirckx.

"Het lijkt erop dat ze ongestoord hun gang konden gaan. Ze hebben een breekvoorwerp gebruikt om de deuren open te krijgen, iets van een koevoet of een flinke schroevendraaier", vertelt hij.

LEES OOK: Vijftig garageboxen bruut opengebroken, dieven gaan ongestoord hun gang

19.25

Bestelbus vat vlam in garage in Best

De brandweer moest rond kwart voor zeven vanavond uitrukken met een blusvoertuig en waterwagen naar Best. In een garage aan het Europaplein in Best stond een bestelbus in brand. Volgens omstanders moest de brandweer eerst de vlammen doven voordat de bus de garage uit kon worden geduwd. De bestelbus is zwaar beschadigd en werd buiten afgeblust door de brandweer. Ook de garage liep schade op.

De bestelbus (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De bestelbus (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
19.13

Tuinhuis in Tilburg brandt volledig uit

Een tuinhuis in Tilburg is vanavond rond zes uur volledig in de as gelegd. Het tuinhuis lag op Tuinpark De Hazennest, daar zijn volkstuintjes gevestigd. De politie en brandweer hebben een slot geforceerd om bij het gebouw te komen.

De oorzaak van de brand is niet bekend, de eigenaar was 's middags nog in het tuinhuisje geweest. Ook twee naastgelegen huisjes raakten beschadigd.

Brand in het tuinhuisje (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Brand in het tuinhuisje (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
17.15

Politie vindt bestuurder die wijkagent aanreed

Een wijkagent is donderdag in Tilburg opzettelijk aangereden, dat gebeurde bij een winkelcentrum aan het Wagnerplein. De automobilist stond verkeerd geparkeerd en kreeg daarom een boete. Toen hem om legitimatie werd gevraagd, reed de man de wijkagent aan.

De bestuurder van de grijze Citroën C2 reed vervolgens weg. De wijkagent hield wat pijn over aan de aanrijding maar raakte niet ernstig gewond. De politie deed onlangs een getuigenoproep en meldt vanmiddag dat ze de bestuurder te pakken hebben. Deze persoon wordt binnenkort verhoord.

Wachten op privacy instellingen...
16.43

Vijftig garageboxen in Deurne opengebroken

In vijftig garageboxen aan de Helmondseweg in Deurne is vanmorgen heel vroeg ingebroken, meldt een wijkagent op social media. Een grote hoeveelheid spullen zijn meegenomen, waaronder gereedschappen en motoren. De garageboxen liggen op een omheind terrein.

De politie is op zoek naar getuigen.

15.49

Jongen in het water blijkt loos alarm

Een melding van een persoon te water, bleek zondagmiddag net iets anders in elkaar te steken. Twee wandelaars liepen langs recreatieplas de Berkendonk in Helmond en zagen een jongen alleen in het water liggen. Ze dachten dat hij in problemen was en belden daarom de hulpdiensten.

Brandweer, politie en ambulance rukten uit naar het water. Bij aankomst bleek er ook een man in het water te liggen, de jongen lag inmiddels bij hem op een surfplank. Toen het tweetal aan de kant uit het water kwam, reageerde ze verbaasd op alle commotie. Er bleek weinig aan de hand te zijn.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
15.43

Dronken bestuurder op scooter aangehouden

De bestuurder van een scooter is afgelopen nacht rond half vier aangehouden omdat hij zonder achterlicht reed, uiteindelijk bleek dat hij ook teveel alcohol had gedronken. De bestuurder blies 565 UG/L, voor beginnende bestuurders is 88 UG/L toegestaan. Het rijbewijs is ingenomen en uit onderzoek bleek dat de scooter ook niet gekeurd was. De bestuurder krijgt een boete en hij moet zich binnenkort melden bij het CBR voor een cursus over alcohol en verkeer.

Wachten op privacy instellingen...
13.57

Twee auto's botsen op Rijksweg in Hulten

Twee auto’s zijn met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de Rijksweg en Burgemeester Ballingsweg in Hulten. Bij het ongeval raakten een man en een vrouw lichtgewond. Een deel van de weg werd afgesloten.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
13.27

Auto in de sloot in De Moer

Een automobilist is op de Moersedreef in De Moer de macht over het stuur verloren. Hij belandde met z’n auto in de sloot. Brandweer politie en ambulance hebben de chauffeur bevrijd. Er raakte niemand gewond. Een bergingsbedrijf is opgeroepen om de auto te takelen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
12.38

Brand in zonnepark Lierop

In het Zonnepark aan de Lungendonk in Lierop is vanmiddag brand uitgebroken. De brandweer is aanwezig met twee blusvoertuigen. Volgens een 112-correspondent kreeg de brandweer het vuur moeilijk onder controle. In samenwerking met de eigenaar en Enexis wordt alles afgehandeld. Er is geen gevaar voor de omgeving.

De brandweer bestreed de brand in het Lieropse zonnepark (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De brandweer bestreed de brand in het Lieropse zonnepark (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
11.33

Brand zonnepanelen in Schaijk

Aan het Omganglaantje in Schaijk hebben vanochtend zonnepanelen op een dak vlam gevat. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. Om de vlammen te kunnen doven, zette de brandweer een hoogwerker in.

De brandweer bluste de zonnepanelen in Schaijk (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
De brandweer bluste de zonnepanelen in Schaijk (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
11.30

Dumping gasflessen en zakken

Langs de Abcovenseweg in Tilburg, op een zandpad bij de A58, zijn acht gedumpte gasflessen en blauwe zakken gevonden. De automobilist die dit zag belde daarop de politie.

De gasflessen en zakken werden gevonden langs de Abcovenseweg in Tilburg (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De gasflessen en zakken werden gevonden langs de Abcovenseweg in Tilburg (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
11.15

Automobilist ramt hek

Een automobilist is vanochtend op de Ringbaan-Zuid in Tilburg door onbekende oorzaak met zijn auto van de weg geraakt en tegen een hek langs de weg beland. Het ongeluk gebeurde om iets voor half elf net voorbij het stadion van voetbalclub Willem II. Volgens onze 112-correspondent is de automobilist door de politie meegenomen naar het bureau voor een blaastest. Voor zover bekend raakte hij niet gewond. Zijn auto zat behoorlijk in elkaar.

04.09

Auto slaat over de kop op A59

Een auto is afgelopen nacht over de kop geslagen op de A59 vlakbij Waspik. Dit gebeurde rond kwart over twee op de weg van Sprang-Capelle richting Oosterhout. Het ging mis toen de bestuurster met de auto in de berm terechtkwam. Van de auto is nog maar weinig over. Hulpverleners hebben de vrouw uit de auto geholpen. Ze werd gestabiliseerd en is vervolgens naar een ziekenhuis gebracht.

01.42

Autobrand in Oss

Aan de Coornhertstraat in Oss is gisteravond laat voor de tweede keer in korte tijd een BMW in vlammen opgegaan. Drieënhalve week geleden brandde op vrijwel dezelfde plek ook al een Mercedes uit. De brandweer was snel aanwezig, maar de BMW was niet meer te redden. Hoe de brand kon ontstaan en of er eventueel een verband is tussen de twee branden op vrijwel dezelfde plek wordt onderzocht.

23.18

Gewonden bij botsing in Eindhoven

Bij een botsing op de Zeelsterstraat in Eindhoven zijn gisteravond een scooterrijder en een automobilist gewond geraakt. Ze zijn allebei naar een ziekenhuis gebracht. "Een van de slachtoffers met spoed", weet een 112-correspondent. Er zou sprake zijn geweest van een voorrangsfout.

23.03

Graafmachine valt van aanhangwagen

Op de A2 bij Best viel gistermiddag een graafmachine van een aanhangwagen. "Gelukkig alleen materiële schade", laat de politie weten. "De bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone