Dertig uur springen op trampoline, Femke en haar maatjes halen wereldrecord

15 januari 2023 om 15:00 • Aangepast 24 januari 2023 om 11:24
nl
Femke Muller (18) en haar zeven maatjes hebben na dertig uur springen het wereldrecord trampolinespringen in handen. Om twee uur zondagmiddag gingen in Veldhoven de beentjes voor een laatste keer de lucht in. Daarmee is een vermelding in het Guiness Book of Records een feit.
Profielfoto van Frits van OtterdijkProfielfoto van Liam Toll
Geschreven door

"10, 9, 8 , 7 , 6, 5, 4, 3, 2, 1. Whoo!" De laatste tien seconden naar het nieuwe wereldrecord gingen met enthousiaste aanmoedigingen gepaard in de loods van Geevers Autoparts in Veldhoven. De klus is geklaard, de champagne knalt uit de fles en iedereen is even opgelucht als vermoeid.

"Eindelijk, ik ben zo blij."

De acht trampolinespringer verpulveren het oude record van 25,5 uur met 4,5 uur. "Eindelijk, ik ben zo blij", juicht Femke Muller zwaaiend met een bloemetje in haar hand. "Het was misschien een dom idee dat bij me opkwam, maar hoe vet is het om een wereldrecord op je naam te hebben?"

Maar het staat natuurlijk niet alleen op Femke haar naam, ook Emma Smit en de andere maatjes staan erbij. "Ik ben moe en heb pijn in mijn voeten, maar verder gaat het wel goed', zegt Emma lachend. "We zijn er bijna een jaar mee bezig geweest en nu hebben we het dan eindelijk volbracht." Het is wel een beetje gek om dertig uur te springen. "Iedereen doet gekke dingen in zijn leven, maar dit zijn herinneringen die we nooit gaan vergeten."

"Ik mag erbij zijn en meedoen, dus het is voor mij ook leuk."

Ook de opa van Femke is apetrots op het behalen van het record. "Het is een hele voorbereiding voor Femke geweest maar ze heeft het heel goed gedaan." Het trampolinespringen begon op de school van Femke. "Ze moest voor een project steeds andere uitdagingen aangaan. Dit was er een van", legt opa uit.

De docent op school is voor de gelegenheid omgedoopt tot trainer. "Ik mag ze sinds 2018 begeleiden met een project waarbij ze doelstellingen kunnen behalen op verschillende gebieden." Daarbij bepalen niet de docenten wat er moet gebeuren, maar de leerlingen zelf. "Ik mag erbij zijn en meedoen, dus het is voor mij ook leuk."

Het trampolinespringen is voor de acht sportievelingen niet alleen een persoonlijke triomf. Er is tijdens de wereldrecordpoging ook geld opgehaald het goede doel. Dat bedrag gaat naar het G-team van de voetbalclub Rood-Wit in Veldhoven, een elftal voor mensen met een beperking. “Wij bewegen fanatiek maar voor sommigen mensen is het moeilijk om een passende sport te vinden. Wij vinden dit een mooi Veldhovens initiatief.”

LEES OOK: Femke wil wereldrecord op haar naam, dus gaat ze uren trampoline springen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!