Na 50 inbraken in woontorens komen er misschien tóch camera's

16 januari 2023 om 20:20 • Aangepast 24 januari 2023 om 12:15
nl
Stichting Woonbedrijf, de verhuurder van de woontorens in Eindhoven waar afgelopen weekend bij dertien bergingen is ingebroken, overweegt cameratoezicht. Ook worden volgende week anti-inbraakstrips geplaatst bij de deuren van de berging. De aanvraag daarvoor stond al lange tijd uit bij de verhuurder. "Dat is te lang blijven liggen."
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

In bergingen van de twee Zuiderpark Woontorens is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Een vaker voorkomend probleem, want in het afgelopen halfjaar is het daar in totaal vijftig keer raak geweest. Bewoners van het complex lieten weten er helemaal klaar mee te zijn. Ze zijn bang om naar de berging, die in de kelder zit, te gaan. Ook gaf een bewoner aan al meerdere keren naar Woonbedrijf gebeld te hebben, zonder succes.

De verhuurder laat in een reactie weten de inbraak ontzettend vervelend te vinden en met maatregelen te komen. Naar aanleiding van eerdere inbraken heeft Woonbedrijf samen met de politie gekeken naar de mogelijkheden om meer inbraken te voorkomen.

"Met de strips was de schade wellicht beperkt gebleven."

Een van die opties was een anti-inbraakstrip. Die aanvraag stond al uit bij Woonbedrijf, maar de strips zijn nog niet geplaatst. "We zijn nu ingehaald door de tijd en is er dus, voordat we die hebben laten aanbrengen, ingebroken. Met de strips was de schade wellicht beperkt gebleven", laat de verhuurder weten. De beveiligingsstrips worden volgende week geplaatst, mits ze op voorraad zijn bij de leverancier.

Daarnaast zegt Woonbedrijf te kijken naar waar de 'lekken' bij de toegangsdeuren zitten er wat daaraan gedaan kan worden. Ook wordt cameratoezicht overwogen. "Woonbedrijf kan dit niet zomaar doen. Daarvoor geldt strenge regelgeving. We bekijken of wij als Woonbedrijf een goede reden hebben om te mogen inbreken op de privacy van onze bewoners en andere personen die eventueel gefilmd worden."

De verhuurder heeft naar eigen zeggen goed contact met de bewonersgroep en gaat daarmee in gesprek over de mogelijke maatregelen. "We hopen van harte dat met deze maatregelen en gesprekken de veiligheid en het veiligheidsgevoel weer terug komen."

LEES OOK: Vijftig inbraken in woontorens Eindhoven: 'Bang om naar de berging te gaan'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!