Illegaal pokertoernooi opgerold: vier mensen opgepakt

17 januari 2023 om 18:03 • Aangepast 26 januari 2023 om 13:25
nl
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een illegaal pokertoernooi opgerold in Valkenswaard. Op dat moment speelden 27 mensen op vijf verschillende pokertafels. Vier mensen werden in de speelzaal aangehouden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Het gaat om de organisator van de avond, een 41-jarige man uit Valkenswaard, en drie medewerkers. De medewerkers zijn een 30-jarige, een 60-jarige man en een 56-jarige vrouw. Zij komen allemaal uit Valkenswaard.

Grote sommen geld
Het toernooi werd gehouden in een gebouw aan de Peperstraat. De 27 deelnemers werden ‘allemaal gecontroleerd en zijn strafbaar voor het illegaal pokeren’, schrijft de politie op Instagram.

“Hun deelname is onderdeel van het onderzoek dat naar aanleiding van deze inval is opgestart en krijgt op een later moment een vervolg”, besluit de politie, die ook duizenden euro's vond in een verborgen ruimte in het pand.

Het geld is in beslag genomen. Vermoedelijk werd er met grote sommen geld gespeeld, aldus de politie.

Illegale pokertoernooien
Zulke pokerevenementen zijn verboden, maar in Brabant zijn ze allerminst een zeldzaamheid. Geregeld worden er in de provincie invallen tijdens pokertoernooien gedaan - de een nog complexer en professioneler dan de ander.

Omroep Brabant zocht in HOE..? uit hoe zo’n toernooi in elkaar steekt.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!