Video

Dany schrikt van autobrand voor zijn deur: 'Dacht dat huis in brand stond'

18 januari 2023 om 09:34 • Aangepast 26 januari 2023 om 13:37
nl
Dany is flink geschrokken van de autobrand die dinsdagnacht pal voor zijn huis aan de Jan van Goyenlaan in Helmond plaatsvond. Hij dacht in eerste instantie dat het om zijn eigen auto ging, maar het bleek de auto van zijn buurman die in vlammen opging. Dany's auto stond daar echter bij in de buurt en die raakte ook beschadigd.

"We werden afgelopen nacht wakker toen de brandweer aankwam", vertelt Dany woensdagochtend. "Toen we naar buiten keken, dachten we dat ons huis in brand stond. We zagen metershoge vlammen."

"Op camerabeelden is een man met een zwarte capuchon te zien."

Dany is flink geschrokken van de brand. Vooral omdat er sprake lijkt te zijn van opzet. "Op camerabeelden van mijn buren en overburen is te zien hoe een man met een zwarte capuchon iets in de auto van mijn buurman gooide. Daarna begon het te branden en liep de man naar de andere kant van de straat, waar zijn scooter stond. Daarna reed hij nog een rondje en toen ging hij weg."

Dany heeft geen idee waarom iemand de auto van zijn buurman in brand zou willen steken.

"We werken er zo hard voor..."

Zijn eigen auto raakte ook beschadigd door de brand en daar baalt hij flink van. "Ik heb hem nodig voor mijn werk", legt Dany uit. "We moeten nu wachten op de politie. Die moet de camerabeelden nog zien en onderzoek doen. Ik hoop dat ik nog iets van de verzekering vergoed krijg."

Intussen staat de eigenaresse van de in brand gestoken auto wat onwennig naar de restanten van haar Volkswagen te kijken. Veel wil ze niet kwijt. "Mijn man was verliefd op deze auto", vertelt ze. "We werken er zo hard voor. De politie zegt dat er een pyromaan actief is."

Ze benadrukt geen vijanden te hebben. "Het is zo gek om te zien dat iemand regelrecht naar je auto loopt, die in brand steekt en dan gewoon weer wegrijdt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!