Kindjes kunnen toch feesten: inzameling carnavalskleren voor arme gezinnen - Omroep Brabant

Kindjes kunnen toch feesten: inzameling carnavalskleren voor arme gezinnen

18 januari om 19:30 • Aangepast donderdag om 13:53
nl
Kinderen die door hun ouders ziek worden gemeld op school, omdat er geen geld is om mee te doen met de carnavalsviering. Dat is de bittere realiteit, ook in relatief welgestelde dorpen als Oisterwijk en Haaren. Toen Karin Rentmeester dat hoorde, besloot ze een inzamelingsactie voor carnavalskleding voor kinderen te starten.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

"We hebben een oproep gedaan aan mensen om kleding te brengen voor gezinnen waar geen geld is om carnaval te vieren, zodat ook die kinderen straks op school kunnen meedoen met feestvieren", zegt Karin, die als vrijwilliger bij het Sociaal Huis Oisterwijk werkt.

Ook in de gemeente Oisterwijk bestaat armoede, zegt Karin: "Zeker sinds de energiecrisis zien wij een toename van het aantal hulpvragen. Voor ons is het belangrijk dat de kindjes lekker kunnen feesten".

"Wij hadden deze carnavalskleren nog op zolder liggen."

Er hangen nog maar een paar carnavalspakjes in de ruimte in het voormalige gemeentehuis van Haaren, waar de inzameling wordt gehouden. Maar de verwachting is dat er snel veel meer bijkomt. Mieke Verhoeven komt samen met haar man maar liefst vier dozen met carnavalskleren brengen: "Wij lazen de oproep en hadden dit nog op zolder liggen", zegt ze.

Mieke kijkt er niet van op, dat er gezinnen zijn waar geen geld is om carnavalskleding voor de kinderen te kopen: "Ik doe zelf vrijwilligerswerk en ben bekend met de problemen. Wij hebben hier ook een voedselbank, en je schrikt ervan hoeveel mensen daar komen".

In de dozen zit van alles, pipopakken, kostuums voor dansmariekes, kieltjes en zakdoeken. Mieke hoopt dat kinderen straks toch mee kunnen doen op school, ondanks dat de ouders het eigenlijk niet kunnen betalen.

"Oisterwijk is een dorp waarbij we elkaar helpen."

Goedkeurend en dolblij kijkt Karin naar de dozen vol kleding: "Zo zie je maar, als je een oproep doet. Oisterwijk is gewoon een heel sterk dorp, waarbij we elkaar helpen. We zijn benieuwd naar wat er nog gaat komen".

De inzameling gaat nog door tot en met de week voor carnaval. Het Sociaal Huis Oisterwijk heeft al een lijst van zo'n honderd gezinnen die de hulp goed kunnen gebruiken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone