Onderweg door de sneeuw: 'Ik zie auto's zo de vangrail in glijden'

19 januari 2023 om 09:45 • Aangepast 26 januari 2023 om 14:02
nl
Spekgladde wegen en lange files, het is een drama op de Brabantse wegen en dan vooral rondom Eindhoven. Wat een beetje sneeuw al niet kan doen. Weggebruikers uit alle hoeken van de provincie melden vertragingen en nagenoeg iedereen komt donderdag te laat.

"Ja, het is een lange reis", vertelt motorcoureur Ebert Dollevoet die langs de A50 bij Son staat te tanken. "We moeten naar Eindhoven, dus dat is niet heel spannend, maar we zijn al vijf kwartier onderweg vanaf Sint-Oedenrode."

Ramon Linders vertelt dat hij deze ochtend ook al twee uur onderweg is vanuit Uden naar Eindhoven. "Ik ben wel wat gewend, maar dit is wel heel erg. Mijn baas appte dat ik maar rustig aan moet doen, dus we blijven vrolijk. Even naar het toilet, muziekje aan en dan zien we wel."

"Die koekwaus heeft vast te hard gereden."

Luisteraars van het Omroep Brabant radioprogramma Wakker! bellen donderdagochtend massaal in. Thomas uit Oosterhout meldt dat hij te voet naar z'n werk gaat, hij waagt zich niet aan een voertuig met wielen.

Karin uit Roosendaal kwam al in een file terecht zodra ze de snelweg op reed. "Ik reed gelijk in een fuik, er was een ongeluk gebeurd en er stonden allerlei hulpdiensten. De weg is spiegelglad en wit en die auto zat in de vangrail. Als je stapvoets rijdt, dan slip je niet zo snel. Die koekwaus heeft vast te hard gereden."

"We pakken een bak koffie en een broodje en dan sluiten we gewoon weer aan."

Vrachtwagenchauffeur Peter staat vast op de rondweg van Eindhoven. Dat geldt ook voor Annet. Zij zag op de A2 verschillende automobilisten van de weg glijden. "Zodra ze een beetje gas geven, beginnen ze te glijden. Ik durf bijna niet meer te rijden." Ronald staat ergens bij haar in de buurt. "Ik zie net op de site van de ANWB dat ik nog 178 minuten vertraging heb..."

Ondertussen maken de chauffeurs er langs de snelweg in Son het beste van. "Ik denk dat ze allemaal hun best doen om de weg vrij te maken, dus het is niet anders", zegt Ebert. "We pakken een bak koffie en een broodje en dan sluiten we gewoon weer aan. Het zal morgen wel weer over zijn."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!