Cocaïnewasserij gevonden in Bergen op Zoom

20 januari 2023 om 13:02 • Aangepast 23 januari 2023 om 08:25
nl
In een huis in Bergen op Zoom is donderdagmiddag een klein drugslab gevonden. Ook vond de politie een grote hoeveelheid soft- en harddrugs. De 40-jarige bewoner is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.
Profielfoto van Loïs Verkooijen
Geschreven door

De agenten doorzochten het huis aan de Antwerpsestraatweg en de bijbehorende garage en ontdekten allerlei spullen die nodig zijn bij de productie van drugs. Zo vonden ze stekbakjes, bloempotten en droogrekken die worden gebruikt voor de productie van hennep. Ook vonden de agenten bijna 140 kilo hennep.

Cocaïnewasserij
Naast de hennep vonden ze ook verschillende chemicaliën. De politie vermoedt dat ze een zogeheten cocaïnewasserij heft opgerold. Cocaïne wordt door criminelen verwerkt in andere producten, zoals shampoo en textiel. Zo is de cocaïne moeilijk te vinden en kunnen ze het makkelijk over de grens vervoeren.

Om het weer als cocaïne te verkopen, moet het met behulp chemicaliën uit de shampoo of textiel worden gehaald. Er werd 1,5 kilo 'gewassen' cocaïne gevonden in de wasserij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!