Rick zet wereldrecord auto's poetsen neer: 'Overgeven van vermoeidheid'

21 januari 2023 om 13:12 • Aangepast 23 januari 2023 om 09:01
nl
Autopoetser Rick van Stippent uit Best heeft zaterdagmorgen zijn recordpoging auto's wassen gehaald. Rond tien uur legde hij zijn werk neer, na 48 uur polijsten, wassen en stofzuigen. "Het was geweldig", vertelt vader Paul. Ook al moest zoon Rick overgeven van vermoeidheid: hij heeft het wel gehaald.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Eigenlijk had de selfmade miljonair tot elf uur door moeten schrobben, maar hij heeft te weinig pauze genomen tussen het poetsen door. Daardoor is hij al een uur eerder dan gepland klaar. De fans zijn vertrokken, de auto's gepoetst en Rick is, volgens een medewerker 'door zijn familie al de auto in getakeld en naar huis gebracht.'

Rick heeft de recordpoging succesvol afgesloten en dat is wat voor de familie telt. Vader Paul glundert van trots. "Het was echt super: we staan nu in het Guinness Book of World Records!"

"Hij hield niks meer binnen. Hij was helemaal aan het trillen."

De laatste loodjes van de poging gingen daarentegen niet van harte. "Hij was goed ziek", vertelt een medewerkster die met de champagne in haar hand op staat te ruimen. "Drinken, overgeven, drinken, overgeven: hij hield niks meer binnen. Hij was helemaal aan het trillen."

Rick liet zich er niet door tegenhouden: hij zette door. Met zijn laatste kracht zette hij rond de klok van tien een krabbeltje onder het certificaat van Guinness World Records. Daarna werd hij, in een blinkend schone auto, naar zijn bed toe gereden.

Hoeveel auto's er uiteindelijk zijn gepoetst, heeft Rick niet bijgehouden. "Ik ben de tel verloren. Wel heb ik ze allemaal maximaal aangepakt", lacht hij.

LEES OOK: Rick poetst 48 uur lang auto's en fans kijken zonder te slapen toe

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!