Veul Gère moet een dagje na de 'chaos' bijkomen: 'Dronken het podium af'

21 januari 2023 om 15:07 • Aangepast 23 januari 2023 om 08:55
nl
Het is ‘the day after’ voor carnavalsgroep Veul Gère. Vrijdagavond stond het feestgezelschap in een uitverkocht Poppodium 013 en het bleef lang onrustig in Tilburg. "We beginnen vandaag waar we zijn geëindigd."
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Het concert in 013 zou eigenlijk in januari 2022 moeten plaatsvinden, maar kon toen door corona niet doorgaan. Wel verkocht het concert destijds binnen een minuut uit. En dus stond het vrijdagavond, op de inhaaldatum, ramvol carnavaleske fans in het poppodium.

“Drieduizend man in 013, en het dak ging eraf. Het was gigantisch.”

Jan Eijsermans, een van de voorzangers, heeft er de volgende ochtend al een paar aspirines in zitten. “We zitten momenteel weer met een jus en een tosti in de kroeg. We gaan gewoon door waar we vannacht om halfvijf zijn geëindigd”, lacht hij.

Het was dan ook ‘echt niet normaal’, aldus Jan. “Drieduizend man in de 013 en het dak ging eraf. Het was gigantisch.” En dat laatste is voor Veul Gère-begrippen allesbehalve overdreven. De grootse opzet was zelfs een beetje wennen. De band staat vooral bekend om feestjes vieren en niet zozeer om grote optredens in concertzalen.

“Jullie kennen ons een beetje. Wij staan bekend als een zooitje ongeregeld. Dus ja, het was wennen”, zo legt Jan uit. “Wij hebben letterlijk nog nooit een repetitie gedaan, maar gisteren hebben we voorafgaand aan de show drie uur gerepeteerd. Bovendien hebben we tweeënhalf uur opgetreden. Normaal doen we maar een half uur, als het niet korter is.”

"Er was zelfs een operazanger die van het balkon in 013 stond te zingen."

Maar na een halfuurtje zat de feestgroep er helemaal in. Wat volgde was prettige chaos. “We hadden heel veel gastartiesten. Er was zelfs een solo van een violiste. En we hadden een operazanger die vanaf het balkon in 013 stond te zingen. Het was één grote gekkigheid.”

Het bleef daarna nog lang onrustig in Tilburg. “Hoe we het podium afgingen? Dronken. Het blijft wel Veul Gère, dus we hadden in stijl twee biertaps op het podium gezet”, lacht Jan, die de smaak nu te pakken heeft. “We zitten nu in de kroeg na te praten, en het smaakt wel naar meer. Wie weet doen we het volgend jaar dunnetjes over”, besluit hij.

LEES OOK: Veul Gère is klaar voor carnavalsconcert in 013: 'Heel bijzonder'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!