Ynske zag haar droom in vlammen opgaan, hondenschool volledig afgebrand

23 januari 2023 om 16:22 • Aangepast 24 januari 2023 om 08:29
nl
Ynske Hassing (34) zag uitgerekend in de nacht van vrijdag de dertiende haar droom in vlammen opgaan. Haar hondenschool Quna in Waalre stond ruim een week geleden in lichterlaaie totdat er niks meer van over was. “Ik heb echt een verschrikkelijke week gehad.” Ondanks alle tegenslagen ziet ze toch een sprankje hoop dankzij een inzamelingsactie.
Profielfoto van Valerie van den Broek
Geschreven door
Valerie van den Broek

Ze is nog steeds elke dag bij de hondenschool te vinden. Met een groep van tien honden staat ze dichtbij het afgebrande gebouw. Het terrein is afgezet door de brandweer met lint omdat er asbest is vrijgekomen. Met schapengaas heeft ze een weitje omheind zodat ze de honden alsnog kan uitlaten. De zwartgeblakerde hondenschool is nu bedekt met een dun laagje sneeuw.

"Ik heb nachten niet geslapen."

“Ik heb nachten niet geslapen en bijna niet kunnen eten.” Professionele tunnels, dekbedden voor honden, zoekspelletjes en diploma’s voor de honden, alles is in de vlammenzee verloren gegaan.

Een omwonende heeft die nacht de brandweer gebeld. Kort na middernacht werd Ynske door de brandweer gebeld om naar locatie te komen. “Ik ben half uit een rijdende auto gestapt toen ik bij het clubhuis kwam." Daar zag ze haar droom in vlammen opgaan. “Rond half twaalf waren er drie grote klappen, een kwartier later waren de vlammen net zo hoog als de bomen”, zei de brandweer. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

"Ik heb echt een verschrikkelijke week gehad.”

Ze is van plan om haar lessen van de avond naar de middag te verplaatsen. “De terreinverlichting die ik gebruikte voor mijn lessen zijn in de vlammen opgegaan”, voegt ze toe. Tot die tijd houdt ze zich bezig met haar uitlaatservice.

Om haar passie weer op te kunnen bouwen is ze een inzamelactie gestart. Het doel is om 20.000 euro op te halen. “Voor het vervangen van al mijn spullen, die van de kringgroep Waalre en van het gilde is ongeveer 6000 tot 7000 euro nodig. En dan hebben we het nog niet eens over het clubhuis zelf.” De teller staat nu op 4.328 euro. "Ik wil gewoon kijken wat we kunnen ophalen."

Ynske is van plan om op dezelfde plek een nieuw clubhuis neer te zetten. “Het is nu een beetje afwachten”, zegt ze. “We hebben contact met de gemeente om te kijken wat de mogelijkheden zijn.” Het oude clubhuis dat de vader van Ynske zelf heeft gebouwd, staat namelijk op gemeentegrond. Het clubhuis werd ook gebruikt door de kringgroep Waalre en het Sint Anthonius en Sint Catharinagilde.

Wil je Ynske ook steunen? Klik dan hier.

LEES OOK: Tranen bij eigenaresse afgebrande hondenschool: 'Dit is toch mijn passie'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!