Honderden liters licht ontvlambare vloeistoffen gevonden in woonwijk

25 januari 2023 om 09:39 • Aangepast 1 februari 2023 om 15:56
nl
In een schuurtje bij een huis in een woonwijk in Bergen op Zoom heeft de recherche maandag rond een uur honderden liters aceton en methanol in beslag genomen. Ook op een andere plek in de stad werden die spullen gevonden. Aceton en methanol zijn licht ontvlambare vloeistoffen die kunnen worden gebruikt voor de productie van harddrugs. Een man van 29 uit Bergen op Zoom werd even later opgepakt in verband met de vondst.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De man zou volgens de politie onder andere aceton op zijn werk hebben gestolen. Zijn werkgever deed hiervan aangifte, waarna de politie een onderzoek startte. Waar de methanol vandaan komt, wordt nog onderzocht.

De politie heeft de spullen in beslag genomen en de aangehouden man zit nog vast. De gemeente bekijkt of het huis waar de gevaarlijke stoffen werden gevonden, gesloten moet worden.

'Niet veilig opgeslagen'
"Aceton is een legale stof, maar hier was het niet op een veilige manier opgeslagen. Bovendien verwachten we gezien de grote hoeveelheid waarin we het spul hebben gevonden niet dat het hier bedoeld was voor bijvoorbeeld een nagelstudio of om verf te verwijderen", legt een politiewoordvoerder uit.

Tijdens de actie maandag werd ook een 18-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij vond het nodig een politieagent uit te schelden. De man mocht na verhoor met een proces-verbaal op zak nog die avond weer naar huis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!