Het beste café en de beste koffiezaak van Nederland vind je in Brabant

25 januari 2023 om 16:16 • Aangepast 1 februari 2023 om 16:11
nl
Met de uitreiking van de Nederlandse horecaprijzen maakt Brabant zijn reputatie als bourgondische provincie weer helemaal waar. Een vakjury heeft eetcafé Oud Rooij in Sint-Oedenrode uitgeroepen tot beste café van Nederland. Ook voor de beste koffie moet je in Brabant zijn, namelijk bij Lucifer Coffee Roasters in Eindhoven.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Michael Toelen van Oud Rooij is superblij met de prijs. Maar hoe word je het beste café van Nederland? Volgens Toelen komt dat door zijn personeel: "Wij hebben toppersoneel en een heel goede poetsploeg, die zorgt dat alles altijd brandschoon is. Verder heeft onze zaak de uitstraling van een gezellig borrelcafé voor jong en oud. Na corona gaan de mensen ook vaker graag weer even zitten."

Wat volgens Michael ook helpt zijn de leuke kaart en schappelijke prijzen: "Wij gaan voor massa. Als veel tafeltjes bezet zijn, dan kunnen wij de prijzen ook lager houden." Ondanks de stijgende kosten door de inflatie lukt dat nog steeds, zegt de uitbater van Oud Rooij.

De prijs is een award die in de zaak komt te hangen. Uiteraard hoopt Toelen dat de publiciteit voor extra klandizie gaat zorgen. Vrijdag is er een feestavond met dj voor personeel en klanten om de prijs te vieren.

"Na corona konden we knallen als nooit tevoren."

Oud Rooij opende haar deuren in het centrum van Sint-Oedenrode in 2020, vlak voor de uitbraak van corona. De zaak moest voor langere tijd dicht en daar maakte Michael zich natuurlijk zorgen over. Maar ondanks die tegenslag is het toch goed gekomen: "Na corona konden we knallen als nooit tevoren en de reputatie van ons café opnieuw opbouwen en dat is gelukt kunnen we wel zeggen."

Voordat Oud Rooij opende, runde Michael jarenlang café D'n Toel in Olland. Het runnen van een eetcafé was wel even wennen, maar daarom niet minder leuk. "Wat begon als een avontuur is inmiddels uitgegroeid tot de hotspot van Rooi, waar jong en oud zich prima kunnen vermaken", zegt Michael.

Bob Kemperman bij de prijsuitreiking
Bob Kemperman bij de prijsuitreiking

Bij koffiezaak Lucifer, op de Kleine Berg in Eindhoven, zijn ze ook super blij met de prijs, laat eigenaar Bob Kemperman aan Omroep Brabant weten. "Wij willen onze klanten gelukkig maken, dan doen we met heel goed personeel en natuurlijk met goede koffie. Wie bij ons koffie heeft gedronken, wil daarna nergens anders meer koffie drinken", zegt Bob. Lucifer heeft naast koffiezaken ook een eigen koffiebranderij. Bob verwacht dat de prijs zeker nieuwe klanten trekt, die zelf de koffie willen komen proeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!