Liveblog

112-nieuws: bestuurder snorscooter gewond • auto's in vlammen op

26 januari om 15:21 • Aangepast 24 februari om 01:07
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

17.46

Auto's in brand onder pand

Onder een kantoorpand aan de Molenstraat in Oss zijn donderdag twee elektrische auto's in vlammen opgegaan. De auto's stonden onder het pand geparkeerd. Het is onduidelijk hoe ze precies in brand zijn gevlogen, maar de brandweer vermoedt kortsluiting. Het bovenliggende pand moest worden ontruimd en de brand, waarbij veel rook vrijkwam, trok veel bekijks.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
17.42

Bestuurder snorscooter gewond

Bij een botsing op de Borchwerf in Roosendaal is vanmiddag een bestuurder op het fietspad met een auto gebotst. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

16.58 Bestelbusje staat vast op vangrail langs N2
Ter hoogte van Eindhoven Airport is een bestelbusje van de weggeraakt en op de vangrail tot stilstand gekomen. Een berger heeft het voertuig eraf getakeld. Daarom is een rijstrook van de N2 in de richting van knooppunt Batadorp afgesloten en is er zes kilometer file ontstaan.

Wachten op privacy instellingen...
15.58

Rijstrook A50 tot 8 uur dicht

De gekantelde vrachtwagen op de A50 bij Veghel gaat nog langer voor vertraging zorgen. Er is één rijstrook dicht richting Eindhoven, en dat blijft zo tot acht uur 's avonds. Dat meldt Rijkswaterstaat. Momenteel bedraagt de vertraging een half uur.

Aan de andere kant van de snelweg staat een kijkersfile. Rijkswaterstaat gaat schermen plaatsen die het zicht ontnemen om de kijkersfile tegen te gaan. Je kunt het beste omrijden via een fikse omleiding, die begint vanaf knooppunt Paalgraven via de A59 en A2.

15.13

Rijstrook A2 dicht

De linkerrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven is rond drie uur vanmiddag afgesloten na een ongeluk bij knooppunt Batadorp. De afsluiting leidde rond kwart over drie tot een vier kilometer lange file vanaf knooppunt Leenderheide, goed voor een kwartier vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
14.54

Vrachtwagen kantelt op A50

Het verkeer moet op de A50 van Oss richting Eindhoven rekening houden met een kilometerslange file nadat rond halfdrie bij Veghel een vrachtwagen kantelde. Daar is de rechterrijstrook dicht. Rond drie uur leidde dit tot een vijf kilometer lange file vanaf Uden-Zuid, goed voor een halfuur vertraging.

13.10

Vrouw vermist in Eersel

In Eersel is een 33-jarige vrouw vermist. Ze werd voor het laatst gezien op de Voortseweg. De vrouw is 1,70 meter lang. Ze heeft donkerblond haar, bruine ogen en draagt een zwarte jas. Ze heeft een knuffel van een varken.

Wachten op privacy instellingen...
12.06

Automobilist rijdt boom omver in Oss

Een automobilist heeft vanochtend rond halftwaalf een boom uit de grond gereden langs de Gasstraat in Oss. Volgens de politie was er geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken. De bestuurder is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De auto is aanzienlijk beschadigd op en is door een berger afgevoerd. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

De boom langs de Gasstraat in Oss brak finaal af (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De boom langs de Gasstraat in Oss brak finaal af (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
10.15

Kat uit de boom

Aan de Laageindsedijk is Rijkevoort heeft de brandweer vanochtend een kat uit een boom gehaald. Het beestje was gisteren de boom in gevlucht, vermoedelijk nadat het dier ergens van geschrokken was. De eigenaar probeerde de kat gisteravond zelf uit de boom te halen, maar dit lukte niet. Ook kwam het dier niet zelf uit de boom. De brandweer dreef de kat uiteindelijk met een zachte waterstraal naar beneden.

De brandweer dreef de kat uiteindelijk met een zachte waterstraal uit de boom (foto: SK-Media).
De brandweer dreef de kat uiteindelijk met een zachte waterstraal uit de boom (foto: SK-Media).
De eigenaresse is blij dat de kat heelhuids uit de boom is (foto: SK-Media).
De eigenaresse is blij dat de kat heelhuids uit de boom is (foto: SK-Media).
09.30

Code oranje beëindigd

In onze provincie is code oranje, die door het KNMI was ingesteld vanwege de gladheid, opgeheven. Er geldt nu code geel omdat het nog wel plaatselijk glad kan zijn. Afgelopen nacht vonden door de gladheid enkele ongelukken plaats, maar tijdens de ochtendspits viel de situatie mee.

09.16

Tiener bedreigd en beroofd

Een tiener in Halsteren is gisteravond bedreigd door drie mannen. Dit gebeurde rond halftien op de Fort Pinsenweg. Het trio eiste geld. Nadat de drie mannen wat geld hadden gekregen, gingen ze ervandoor.

07.00

Drie ongevallen op spiegelglad viaduct

Op een viaduct aan de Westparallel ter hoogte van Dommelen zijn vanochtend drie ongevallen gebeurd. Een auto verloor een trailer op deze weg van Veldhoven naar Valkenswaard. De auto kwam uit tegenovergestelde richting en heeft waarschijnlijk proberen te remmen, vervolgens botste een busje op deze auto. Een berger moest ter plaatse komen maar reed vervolgens vast in een greppel.

Door extreme gladheid op deze weg is besloten om het viaduct af te sluiten en het verkeer om te leiden. De hulpdiensten konden moeilijk van de ene kant van de weg naar de andere kant komen, omdat het beton in het midden compleet bevroren was.

Een persoon is nagekeken in een ambulance.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
06.10

Bestelbus in brand

Een bestelbus stond vanochtend iets na zes uur in brand aan de Eymerickhof in Helmond. Op het moment dat de brandweer arriveerde, stond de cabine in brand. De brand was snel onder controle, de inhoud van de bus liep daardoor geen schade op.

De brandweer moest wel een gat in de achterdeur moeten zagen, zodat ze naar binnen konden. De oorzaak van de brand is onbekend maar volgens een 112-correspondent dacht de eigenaar dat de brand uit zichzelf in de bus is ontstaan. Het zou al de tweede keer zijn dat de bus op deze manier vlam vatte. Bij de brand raakte niemand gewond.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
05.45

Code oranje vanwege gladheid op de weg

Opgelet, het is glad op de weg. Daarom heeft het KNMI code oranje afgegeven voor onder meer provincie Brabant. Volgens het KNMI kan de gladheid tot in de ochtend duren.

Wachten op privacy instellingen...
22.45

Tankstation voor tweede keer overvallen

Een tankstation in Roosendaal is woensdagavond vlak voor sluitingstijd overvallen, dat is al de tweede keer deze maand. Bij de overval raakte niemand gewond, meldt een 112-correspondent.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
21.54

Automobilist zwaargewond na botsing op N69

Een automobilist is gisteravond tegen een boom gereden op de N69 bij Borkel. De man raakte daardoor zwaargewond. Een Belgische traumateam verleende medische assistentie en het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg vervoerd.

Het ongeluk gebeurde tussen Borkel en de Belgische grens. De automobilist reed met zijn Mercedes in de richting van Valkenswaard toen hij door nog onbekende oorzaak op een boom botste. Een voorbijganger heeft eerste hulp verleend totdat de hulpdiensten er waren.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone