Nieuwe Theater aan de Parade wordt miljoenen euro's duurder dan gepland

27 januari 2023 om 12:24 • Aangepast 6 februari 2023 om 16:50
nl
De nieuwbouw van het Theater aan de Parade in Den Bosch gaat ruim twaalf miljoen meer kosten dan verwacht. Dit komt door de aanzienlijk gestegen energiekosten en materiaalprijzen. Dat maakte de gemeente Den Bosch vrijdag bekend.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een flinke financiële tegenvaller is", reageert wethouder Mike van der Geld. "Zeker in een tijd waarin veel mensen moeilijk kunnen rondkomen is dit wrang en hadden we liever anders bericht."

De gemeente heeft in de begroting van 2023 al een bedrag gereserveerd om dit soort kostenstijgingen op te vangen. De wethouder benadrukt dat deze tegenvaller dus niet ten koste hoeft te gaan van andere zaken. "Onze gemeente staat er financieel goed voor, en een dergelijke tegenvaller kunnen we opvangen.”

Nieuwbouw
Het oude Theater aan de Parade was flink verouderd en voldeed al jaren niet meer aan de technische eisen van deze tijd. Daarom besloot de gemeenteraad in 2018 dat er op dezelfde plek in de binnenstad een nieuw gebouw moest komen. Een theater voor iedereen, dat klaar is voor de toekomst.

In 2021 startten de werkzaamheden. In het najaar krijgt het theater de sleutel weer terug. Vervolgens vindt het zogenoemde inhuizen in fasen plaats.

LEES OOK: Publiek neemt kijkje bij bouw Theater aan de Parade: 'Heel mooi'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!