Liveblog

112-nieuws: man (71) mishandeld door inbrekers • politie zoekt doorrijder

28 januari om 19:35 • Aangepast 6 februari om 16:54
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.12

Snelheidscontrole in Helmond

Op de Stiphoutse Dreef in Helmond heeft de politie een snelheidscontrole gehouden. Op die weg geldt een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur. Maar liefst 25 mensen werden stilgezet. De hoogst gemeten snelheid was 106 kilometer per uur. Een snorfietser reed 59 kilometer per uur. Beide bestuurders moesten direct hun rijbewijs inleveren. Daarnaast reden drie bestuurders over een doorgetrokken streep, zo meldt de politie.

19.29

Man (71) mishandeld door inbrekers

Een 71-jarige man uit Willemstad is aan de Boudewijn Drenkwaartlaan gewond geraakt toen hij twee inbrekers betrapte. Het tweetal mishandelde hem en ging er vandoor. Ze worden nog gezocht door de politie. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
19.02

Politie zoekt doorrijder na ongeluk met drie auto's

Op de Midden-Brabantweg in Tilburg is zaterdagavond een ongeluk gebeurd met drie auto's. Door een klap kwam één auto op z’n kant terecht. Terwijl de auto over de weg schoof, ramde hij een andere auto die ook flink beschadigd raakte. De automobilist die het ongeluk veroorzaakte is er vandoor gegaan.

De politie is op zoek naar de bestuurder, die in een grijze Volkswagen Polo of Golf reed. De auto reed na het ongeluk de Heikantlaan op, richting Tilburg-Noord, de wijk in.

Update: De politie meldt rond tien uur dat de bestuurder zich heeft gemeld.

Foto: Politie.
Foto: Politie.
18.08

Verwarde vrouw aangehouden

Een arrestatieteam heeft in de Jacques Oppenheimstraat in Tilburg een vrouw met verward gedrag aangehouden. Ze zei dat ze een wapen had. Vanwege het eventuele wapengevaar was de straat tijdelijk afgezet.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
15.35

Mannen opgepakt voor handelen in gestolen spullen

Een 21-jarige man uit Tilburg en 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn gistermiddag aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het handelen in gestolen spullen. De politie kwam ze op het spoor nadat ze een gestolen computer op Marktplaats te koop aanboden. Een medewerker van een bedrijf uit Tholen herkende die computer, omdat die eerder van het bedrijf gestolen was. Hij deed zich voor als een geïnteresseerde koper en sprak in Tilburg af met de verkoper. De politie was ingeschakeld en ging mee.

Toen de verkoper de gestolen computer thuis bleek te hebben, kwam de politie in actie. Er bleken nog veel meer verdachte spullen in zijn huis te liggen, zoals laptops, gamecomputers en geluidsboxen. Daarnaast werden er duizenden euro's cash gevonden. De verkoper en een andere man die aanwezig was, zijn aangehouden.

15.33

Vrouw vermist in Etten-Leur

Een 78-jarige vrouw wordt vermist in Etten-Leur. Volgens de politie is ze in verwarde toestand.

Update: rond tien voor half vijf is de vrouw gevonden.

14.55

Autoinbrekers uit Utrecht opgepakt

De afgelopen maanden is verschillende keren ingebroken bij auto's bij de parkeerplaats bij het Bomenpark bij de Vorsselweg in Heesch. De politie heeft inmiddels enkele daders te pakken, zegt de wijkagent van Bernheze. Het gaat om drie mannen uit Utrecht.

Wachten op privacy instellingen...
14.22

Inbraak in wasbox

Dieven hebben toegeslagen bij een wasbox aan de Mierloseweg in Helmond. De geldautomaat werd uit de muur gehaald en zo konden de inbrekers bij de kluisjes komen. De inbraak werd gepleegd in de nacht donderdag op vrijdag. De politie laat weten dat er de laatste tijd een toename is van het aantal inbraken bij tankstations en wasboxen.

14.06

Botsing in Helmond

Twee auto's zijn vanmiddag gebotst op de N270 in Helmond. Het ongeluk gebeurde bij de verkeerslichten ter hoogte van Brandevoort, in de rijrichting van Helmond naar Eindhoven. Een van de auto's botste achter op de andere wagen. Beide auto's raakten zwaar beschadigd. De inzittenden bleven ongedeerd. en zijn nagekeken in de ambulance.

Volgens de politie was een van de inzittenden een 5-jarig meisje. Het kind was erg geschrokken en kreeg een troostbeer van de politie. "Ze begon meteen weer te stralen", schrijft de politie.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
12.16

Man vast na stalken ex

Een 34-jarige man is gisteren in Roosendaal aangehouden omdat hij zijn voormalige partner bedreigd, gestalkt en mishandeld zou hebben. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd opgepakt in een huis aan de Koraaldijk. In dat huis werden verschillende wapens gevonden. Ook vonden agenten daar duizenden euro’s aan contant geld en verschillende soorten hard- en softdrugs, mogelijk bestemd voor de handel. Vanwege die vondsten is ook de 23-jarige bewoonster gearresteerd.

LEES OOK: Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling ex, wapens gevonden in huis

12.03

Ruzie over pizza

Een ruit van een horecazaak aan de Haven in Breda is gisteravond ingeslagen. Hier zou een ruzie aan vooraf zijn gegaan. Die ging over een pizza die niet snel genoeg klaar was.

LEES OOK: Pizza niet snel genoeg klaar, man slaat ruit kapot

12.03

Man vernielt politiebus

In het centrum van Breda werd in de loop van de nacht een man uit Oudenbosch aangehouden vanwege het vernielen van een politiebus. Agenten hadden die politiebus rond halfvier op het Kasteelplein neergezet. Toen zij de bus daar achterlieten, legden beveiligingscamera’s vast hoe een jongeman meerdere keren tegen de zijspiegel van de bus trapte, tot die kapot ging. De dader was goed te zien was op de beelden en kon op basis daarvan worden aangehouden.

11.00

File op A59

Verkeer op de A59 van Den Bosch richting Oss moest vanochtend tussen tussen knooppunt Hintham en Kruisstraat een tijd lang rekening houden met een klein halfuur vertraging. Daar stond rond elf uur vier kilometer file. Dit zou te maken hebben met bezoekers aan evenement dat daar plaatsvindt. Pas rond het middaguur was de file grotendeels verdwenen.

10.50

Hardrijders A16 bekeurd

De verkeerspolitie heeft op de A16 drie automobilisten bekeurd die zich niets aantrokken van de maximumsnelheid daar. Een werd betrapt met een snelheid van 160 kilometer per uur, een tweede reed met een snelheid van 192 kilometer per uur en de derde liefst 208 kilometer per uur. Op de A16 gold op dat moment een snelheid van honderd kilometer per uur.

09.49

Lichaam in water in Goirle

In het water aan de Burgemeester Philipsenstraat in Goirle is vanochtend het lichaam van een man gevonden. De politie onderzoekt wat er gebeurd is. Er is volgens een woordvoerder geen sprake van een misdrijf.

De politie onderzoekt wat er gebeurd is in Goirle (foto: Toby de Kort/SQ Vison).
De politie onderzoekt wat er gebeurd is in Goirle (foto: Toby de Kort/SQ Vison).
08.51

Auto vat vlam op A58

Een auto vatte vanochtend vlam op de A58 bij Oirschot. Dit gebeurde rond kwart over acht, terwijl de bestuurder van Tilburg richting Eindhoven reed. De automobilist wist zich op tijd in veiligheid te brengen. Het vuur greep snel om zich heen. De auto raakte zwaar beschadigd Rijkswaterstaat sloot de rechterrijstrook af, zodat de brandweer de auto kon blussen. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de auto te bergen.

De brandweer bluste de brandende auto (foto: Sander van Gi;s/SQ Vision).
De brandweer bluste de brandende auto (foto: Sander van Gi;s/SQ Vision).
De auto raakte bij de brand op de A58 zwaar beschadigd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De auto raakte bij de brand op de A58 zwaar beschadigd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
06.11

Automobilist rijdt zich vast in berm

Een Belg die dronken in de vroege ochtend naar huis wilde rijden, reed zich vast in de berm van de N69 tussen Valkenswaard en de Kempervennen. De man probeerde volgens een 112-correspondent nog zijn auto uit de berm te rijden. "Maar op twee velgen valt dat niet mee." De man is aangehouden door de politie. De auto is weggesleept.

De bestuurder van de gecrashte auto is aangehouden (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De bestuurder van de gecrashte auto is aangehouden (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De Belg reed zich volledig vast in de berm van de N69 (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De Belg reed zich volledig vast in de berm van de N69 (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
06.05

Auto tegen vangrail A2

Een auto is gisteravond laat tegen de vangrail gebotst op de A2 bij Eindhoven. De bestuurder raakte niet gewond. De auto is aanzienlijk beschadigd. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. De vangrail moest gerepareerd worden.

Wachten op privacy instellingen...
20.19

Al zesduizend liter uit sloot gezogen

Nadat er gistermiddag in een sloot aan de Nieuwe Maastrichtsebaan in Gilze een chemische vloeistof werd aangetroffen, werd een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om de vloeistof - zo'n zesduizend liter, allicht vermengd met water - op te zuigen. De vervuilde grond is gisteravond afgegraven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone