Liveblog

112-nieuws: 30 rolstoelen gestolen, daders melden zich • inval autobedrijf

1 februari om 18:24 • Aangepast 9 februari om 14:42
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Dit liveblog is gesloten.

19.42

Dwergpapegaaien in te kleine kooien

De dierenpolitie heeft vanochtend tijdens een controle in het oosten van onze provincie ontdekt dat iemand dwergpapegaaien in te kleine kooien hield. Omdat de vogels er wel goed uitzagen, krijgt de eigenaar een kans om grotere kooien te kopen voor de dieren. Als dat niet gebeurt, krijgt die persoon een boete en worden de vogels mogelijk in beslag genomen. In welke plaats de controle plaatsvond, is niet bekendgemaakt.

18.15

Veewagen botst op A2: paarden ongedeerd

Bij een ongeluk op de A2 bij Vught was vanmiddag een veewagen met daarin drie paarden betrokken. Volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat maken zij het goed. De veewagen en auto zijn weggesleept. De A2 is weer vrij en de file is opgelost.

17.15

File op A2 na ongeluk met veewagen is bijna opgelost

Wachten op privacy instellingen...
16.45

Schuurtje in Eindhoven in brand

Brand heeft een schuurtje aan de Grieglaan in Eindhoven ernstig beschadigd. De brandweer blust het vuur met twee voertuigen en meldt dat de brand onder controle is.

15.37

Touwtjespringer bedreigt medewerker

De ene arrestatie is de andere niet: de politie heeft woensdag in een sportschool in Roosendaal een vijftigjarige man opgepakt tijdens het touwtjespringen in een sportschool. Voor zijn work-out bedreigde en intimideerde hij een medewerker, omdat hij zich niet wilde registreren.

LEES OOK: Woedende touwtjesspringer opgepakt in sportschool na bedreigen medewerker

13.29

Grote inval bij autobedrijf in Berlicum

De politie is woensdagochtend autobedrijf Always Better Cars in Berlicum binnengevallen. Er zijn veel agenten op de been. Over de reden van de inval, wil de politie niks kwijt.

De actie is onderdeel van een lopend politieonderzoek, laat een woordvoerder weten.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
11.17

Rolstoeldieven melden zich na tv-uitzending

De twee mannen die in het voorjaar van 2022 tientallen rolstoelen stalen in Helmond, hebben zich bij de politie gemeld. De politie liet deze week beelden zien van het tweetal in Bureau Brabant. Na die uitzending meldden de twee zichzelf.

De dertig gestolen rolstoelen werden een maand na de diefstal gevonden bij een heler.

"Wij kijken bijna nergens meer van op. Er wordt van alles gestolen dat los en vast zit. Maar rolstoelen dat is toch wel heel opmerkelijk", zei een politiewoordvoerder over de diefstal.

Foto: politie.
Foto: politie.
09.36

Gaslucht op basisschool

De brandweer doet metingen in basisschool de Sterrenkijker in Oss na een melding over een gaslucht. In de school aan de Marius de Langenstraat waren geen leerlingen aanwezig.

07.54

Rijstrook dicht op A27 na ongeluk

Een rijstrook van de A27 van Breda naar Gorinchem is tussen Geertruidenberg en Nieuwendijk afgesloten na een ongeluk. Weggebruikers hebben daardoor een halfuur vertraging over een afstand van vijf kilometer. De linkerrijstrook is er afgesloten.

07.50

Druk op A58 door ongeluk

Door een ongeluk op de A58 moeten weggebruikers tussen Tilburg en Eindhoven rekening houden met vertraging. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Oirschot, rond tien voor acht was de vertraging zo'n twintig minuten.

06.00

Ravage na ongeluk met twee gewonden

Bij een ongeluk op de Ringbaan-Zuid in Tilburg zijn gisteravond iets na half elf twee gewonden gevallen. Het gaat om de bestuurder en zijn bijrijder die door onbekende oorzaak met hun auto in een slip raakten. De wagen verloor bij het ongeluk een wiel en belandde uiteindelijk op zijn kop op de weg.

Volgens onze 112-correspondent lukte het de twee om zelf uit de auto te komen. Vervolgens zijn ze met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De Ringbaan-Zuid was na het ongeluk bezaaid met brokstukken, pollen gras en glas. Voor zover bekend waren er bij het ongeluk geen andere weggebruikers betrokken.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
05.00

Dronken bestuurder van A2 gehaald

Op de A2 ter hoogte van Vught reed gisteravond een automobilist die overduidelijk te veel gedronken had, zo meldt een wijkagent. Zijn rijstijl was getuigen opgevallen waarop agenten de bestuurder van de weg haalden. De man blies vijf keer de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone