Grensrechter geslagen na voetbalduel: 100 uur taakstraf voor twee mannen

2 februari om 18:48 • Aangepast 9 februari om 15:07
nl
Een vechtpartij na een voetbalwedstrijd in Rosmalen komt twee mannen van 20 en 22 uit Vught op een taakstraf van 100 uur te staan. Volgens de politierechter in Den Bosch hebben ze onder anderen een grensrechter geslagen. Van de KNVB hadden de twee al een clubverbod van vier en zes jaar gekregen. De vader van de 22-jarige dader werd door de rechter vrijgesproken; hij kreeg eerder wel een clubverbod van vier jaar.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De 56-jarige assistent-scheidsrechter heeft er vooral lichamelijk en geestelijk nog last van, al is hij wel weer gaan vlaggen. Dit alles bleek donderdag tijdens een zitting van de politierechter. Zij boog zich over de ongeregeldheden na de wedstrijd op 18 september 2021 tussen de teams van OJC Rosmalen en Real Lunet voor spelers onder de 23.

Een speler van de club uit Rosmalen werd zo hard geslagen dat het hem ‘zwart voor zijn ogen werd‘ en dat hij ‘vijf seconden van de wereld is geweest'. De ‘vlagger’ van de thuisclub kreeg klappen, waarbij hij een snee in zijn gezicht en een gebroken vinger opliep. Ook ging zijn horloge kapot.

'Niet meer naar Ajax'
Extra vervelend zijn de psychische gevolgen voor de grensrechter, vertelt zijn advocaat: "Zijn vrouw heeft een andere echtgenoot teruggekregen. Hij bezoekt geen wedstrijden van Ajax meer en mijdt grote druktes.”

Volgens de raadsman gaat de man bewust met de auto naar therapie, vlakbij zijn huis, omdat hij liever niet op straat komt.

De advocaten van de verdachten vonden dat uit getuigenverklaringen helemaal niet kon worden afgeleid wie daadwerkelijk had geschopt of geslagen. Ze verweten de grensrechter dat hij niet bij de zitting aanwezig was. Zijn vrouw hoorde deze woorden met gemengde gevoelens aan.

'Racistisch en neerbuigend'
De advocaten zeiden ook dat de grensrechter racistische en neerbuigende opmerkingen zou hebben gemaakt. Eén van de mannen die nu gestraft zijn, heeft een zwarte huidskleur. Real Lunet heeft bovendien een Molukse achtergrond.

“Verder”, vertelt de jongste Vughtenaar zelf, “had die grensrechter het tijdens de wedstrijd over mijn moeder en daarover wilde ik na afloop verhaal halen.

Hoe dan ook: wat een gezellige zaterdagmiddag had moeten zijn, is op een heel vervelende manier geëindigd, zo vatte de officier van justitie de vechtpartij samen. De rechter noemde het ‘vreselijk.’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone