Moordverdachte (31) zet A16 op stelten: politie massaal in de achtervolging

5 februari 2023 om 20:02 • Aangepast 6 februari 2023 om 18:04
nl
Een vluchtende moordverdachte (31) heeft zondagochtend de A16 op stelten gezet. De man probeerde in zijn auto met hoge snelheid uit handen te blijven van de politie. Die zat hem op de hielen na een fatale steekpartij in Delft, waarbij een vrouw (33) omkwam. Haar vader (55) en moeder (57) raakten daarbij zwaargewond. Uiteindelijk is de man op de snelweg in België klemgereden.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De dodelijke steekpartij gebeurde zondagochtend in de Frederik van Eedenlaan in Delft. Het vrouwelijke slachtoffer kwam om het leven, de twee zwaargewonde ouders zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie heeft het geweld te maken met 'een conflict in de relationele sfeer', meldt Omroep West.

Achtervolging
De 31-jarige man sloeg na de steekpartij op de vlucht en kwam over de Moerdijkbrug in Brabant terecht. De politie zette massaal de achtervolging in over de A16.

Zeker acht auto's van de politie uit Breda, Etten-Leur, de Landelijke Eenheid en de verkeerspolitie reden achter de verdachte aan. Er werden snelheden tot zeker 150 kilometer per uur bereikt. Een politiehelikopter hield de situatie vanuit de lucht in de gaten.

Over de grens
Omdat de man richting de Belgische grens reed, kregen de agenten toestemming om ook na de grensovergang bij Hazeldonk de achtervolging voort te zetten. Toen de Belgische verkeerspolitie aansloot bij de Nederlandse collega's namen zij de achtervolging over. Op de E19 bij Schoten, even voor Antwerpen, is de auto van de man klemgereden.

De verdachte zou volgens de politie in België wonen en zit daar ook nu vast. Maandag moet hij in Antwerpen voor de onderzoeksrechter verschijnen. De politie in Den Haag laat weten dat er een uitleveringsverzoek wordt gedaan. "We werken daarin heel prettig samen met de Belgische collega's."

Een lange colonne politieauto's op de A16 en E19 (foto: Instagram @wijkagenten_etten_leur_z_en_w)
Een lange colonne politieauto's op de A16 en E19 (foto: Instagram @wijkagenten_etten_leur_z_en_w)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!