Suzanne Otters (51) wordt nieuwe burgemeester van Son en Breugel

6 februari 2023 om 21:41 • Aangepast 7 februari 2023 om 21:26
nl
Suzanne Otters-Bruijnen wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Son en Breugel. De gemeenteraad heeft haar maandagavond voorgedragen als opvolger van de vertrekkende Hans Gaillard. Otters is nu provinciebestuurder met onder meer verkeer in haar portefeuille.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Vanaf 2006 was Otters negen jaar gemeenteraadslid en later fractievoorzitter voor de VVD in de gemeente Vught. Van augustus 2019 tot januari vorig jaar was ze vicevoorzitter van Provinciale Staten in Den Bosch.

'Beste kandidaat'
Volgens de vertrouwenscommissie en de gemeenteraad is Otters de beste kandidaat: zij sluit uitstekend aan bij de profielschets en kan volgens de gemeenteraad een boegbeeld zijn voor Son en Breugel.

“Als persoon is zij krachtig, kordaat en prettig in de omgang”, zo wordt de nieuwe burgemeester omschreven. “Ze is maatschappelijk betrokken en heeft oprecht interesse in de ander. De gemeenteraad ziet haar als een inspirerend bestuurder, een zelfbewuste vertegenwoordiger in de regio en een overtuigend behartiger van openbare orde en veiligheid.”

Nog formele goedkeuring nodig
Suzanne Otters-Bruijnen wordt naar verwachting op 11 april geïnstalleerd als burgemeester van Son en Breugel in een buitengewone raadsvergadering. Gaillard gaat per 1 april met pensioen. De minister van Binnenlandse Zaken en de Koning moeten formeel nog instemmen met de benoeming.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!