Maarten van der Weijden met maagbloeding in het ziekenhuis

7 februari 2023 om 11:05 • Aangepast 8 februari 2023 om 17:53
nl
Maarten van der Weijden is met spoed in het ziekenhuis in Den Bosch opgenomen vanwege een maagbloeding. De voormalig olympisch kampioen en wereldkampioen openwaterzwemmen deelt op Instagram een foto van zichzelf in het ziekenhuisbed.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

"Soms loopt het even flink anders dan je hoopt", schrijft de zwemmer. Negen dagen geleden is hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Hij had klachten die bleken te komen door een flinke bloeding in zijn maag.

Bij de 41-jarige zwemmer werd leukemie ontdekt toen hij negentien jaar oud was. Weer terug zijn in het ziekenhuis maakte hem daarom bang, zo schrijft hij. "Mijn grote angst was natuurlijk dat kanker wederom de oorzaak zou blijken te zijn dat ik in het ziekenhuis lag."

Dat bleek niet het geval, tot opluchting van Van der Weijden. "Na veel zakken bloed, veel inwendig onderzoek is de bloeding gevonden en gedicht en mag ik deze ochtend weer naar huis. Ik ben dankbaar dat de bloeding gestopt is en dankbaar dat kanker niet de oorzaak van de bloeding is."

"Ik ga stapje voor stapje kijken wat er weer kan."

Waardoor de spontane bloeding is ontstaan, is volgens hem onduidelijk. "Er is geen reden om aan te nemen dat sporten het risico hierop verhoogt."

Komende tijd moet hij herstellen. Dat zal nog wel even duren. "Maar ik ben blij dat ik naar huis mag en ga de komende periode stapje voor stapje kijken wat er weer kan."

Van der Weijden heeft veel steun gehad aan zijn gezin. "Daisy en de meisjes zijn er altijd voor mij. Zeker ook in moeilijke en onzekere tijden, zoals tijdens de Elfstedenzwemtocht. En ook nu zijn ze er opnieuw. Ik kan me geen fijner team wensen." Hij spreekt ook zijn dank uit naar de artsen en verpleegkundigen die hem afgelopen week hebben verzorgd. "Jullie zijn geweldig!"

LEES OOK: Maarten van der Weijden zwemt 32 uur tegen de stroom in: een wereldrecord

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.