Drugsdealer dumpt zijn cocaïne bij basisschool tijdens achtervolging

9 februari 2023 om 07:55 • Aangepast 17 februari 2023 om 02:00
nl
Een wijkagent in Eindhoven zag deze week hoe een drugsdealer tijdens een achtervolging snel van zijn drugs af wilde komen. De dealer dumpte onderweg een zakje cocaïne bij een basisschool. De wijkagent ging de dealer achterna en wist hem uiteindelijk aan te houden.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Vanwege drugsoverlast in de wijk surveilleerde een wijkagent in Woensel zo onopvallend mogelijk. Hij en zijn collega gingen op een elektrische fiets de wijk in en zagen in eerste instantie een vrouw staan aan de Karel Doormanstraat.

“Rillend van de kou, slechts gekleed in een T-shirt, trainingsbroek en slippers. Ongeduldig pleegde zij meerdere telefoontjes, wij dachten met haar dealer dus we hebben even geduldig afgewacht", vertelt de wijkagent op social media.

Dealer
Enkele minuten later verschijnt een dealer, ook op een elektrische fiets. De wijkagenten zien hoe er verdovende middelen worden verkocht. Ze willen de dealer aanhouden, maar de man weet te ontsnappen. De achtervolging wordt ingezet, een eindje verderop graait de dealer al fietsend de drugs uit zijn zak en gooit het weg, bij een basisschool.

Even verderop geeft hij zich gewonnen, niet wetende dat het dumpen van de drugs gezien is, gaat de wijkagent verder: "Hij is overtuigd van zijn succesvolle vlucht en zegt: 'Ik heb niks gedaan en ik heb geen drugs bij me'. Dat laatste klopt, ik heb ondertussen de drugs opgeraapt."

De man is aangehouden en de drugs is in beslag genomen. Dat geldt ook voor 1200 euro die de man op zak had.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!